Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] oświetlenie led
waw_snow:
kieruję ten temat do ludzi którzy zastosowali oświetlenie LED w swoich samochodach. Przymierzam się do kupna i zamontowania żarówek LED w moim santku we wszystkich kierunkach, pozycjach, oświetleniu wnętrza oraz dodatkowo cofania i pojawia się pytanie czy takie żarówki dadzą radę jako kierunki(czy nie pojawi się efekt szybszego mrugania kierunkowskazu) oraz czy ktoś orientuje się czy ten samochód posiada czujniki spalonej żarówki?? Oczywiście planuje zakup jakiś lepszych żarówek ledowych
DriverOpolskie:
Jeżeli w SM światła pozycyjne i stop,są na jednej żarówce 5/21 W,to po założeniu żarówki led,będzie świecił dodatkowy stop umieszczony za szybą. Będzie świecił po załączeniu świateł pozycyjnych.
waw_snow:
Czyli nawet jak założę odpowiednik led p21/5w to będzie świecić? I dodatkowo w systemie canbus? Widzę ze masz CM wiec pytanie czy sprawdzone to zostało w SM?
DriverOpolskie:
Nie,nie mam takich żarówek.Jeżeli kupisz żarówki z osobnymi obwodami,będzie OK,ja takich nie spotkałem. Żarówki led z wspólną pozycją/stop,mają jeden obwód. Na pozycjach świecą wszystkie diody,ale słabo a po wciśnięciu stopu się rozjaśniają. Można to przerobić,gdzieś widziałem na youtube.
waw_snow:
znalazłem coś takiego:
http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka-DUAL-Beam-Led-30-SMD-5050-P215W-Bay15d-327-CW/1013
i bardzo poważnie nad nimi myśle
Nawigacja
[#] Następna strona