Forum > Accent
Zamarzające zamki - Accent '96
grzechu1984:
Witajcie , wiadomo przyszła zima na dobre , i niestety jużdwa razy musiałem rano wchodzić do samochodu przez bagażnik.
Problem wygląda tak ... otwieram z pilota drzwi centralnym zamkiem, słychać typowe kliknięcie / stuk ( siłowników ) , migają migacze+sygnał dźwiękowy ( od alarmu ) , niestety drzwi nie da się otworzyć, te cypelki od blokady drzwi są nadal wciśnięte :| dopiero po krótkim czasie da się je odblokować.
Jak myślicie co to jest ?? co zamarza ?? jak naprawić... jest zimno a niechciałbym spędzić całego dnia na mrozie :)
Pozdawiam
mihu_24:
tapicera drzwi do ściągnięcia,odmrażanie,suszenie wszystkiego co jest odpowiedzialne za otwieranie drzwi no i smarowanie czymś z silikonem.tak myślę.
JanuszW:
--- Cytat: "mihu_24" ---tapicera drzwi do ściągnięcia,odmrażanie,suszenie wszystkiego co jest odpowiedzialne za otwieranie drzwi no i smarowanie czymś z silikonem.tak myślę.
--- Koniec cytatu ---
Miałem to samo - proponowałbym jeszcze przewiercić w odpowiednim miejscu
obudowę siłownika, tak aby zbierająca się w nim woda mogła
spłynąć, a nie zamarzać.
Ten sposób polecił mi to Gościu sprzedający zamki centralne.
Moje siłowniki są podobne do tego na obrazku. Operację wiercenia należy przeprowadzić bardzo delikatnie aby nie uszkodzić mechanizmu siłownika.
Ja w każdym siłowniku wykonałem po 2 otwory.
I działa.
grzechu1984:
Witam, ja juz zdemontowałem swoje silowniki , zaraz zabieram się za wiercenie :) potem suszenie , smarowanie itp :)
Mam pytanie , ten otwór wiercic od dołu czy z boku tego cylinderka ??
horvat:
Proponuje zatowotowac caly silownik a nie wiertac i nasmarowac wszystkie elementy ktore sie trą (nie smarowac tych ciegieł do ktorych przykrecasz ciegno z silownika ja tak zrobilem i sie slizgalo mimo mocnego skrecenia :mrgreen: ) . Ewentualnie wymienic silowniki na mocniejsze koszty 1 okolo 15 zl.
Nawigacja
[#] Następna strona