Forum > i30 GD

[i30] Czujniki parkowania

<< < (12/14) > >>

rysio101:

--- Cytat: "saLVe" ---Cześć. Właśnie przymierzam się w najbliższych dniach do zamontowania czujników cofania, zwykłe z allegro.

--- Cytat: "dario_79" ---
Odkręcasz dwie śruby lewego plastiku
--- Koniec cytatu ---

Rozumiem, że to bez znaczenia czy lewy plastik czy prawy jeśli obie wiązki są takie same? Wyświetlacz będę chciał docelowo mieć w prawym rogu przedniej szyby.

--- Cytat: "dario_79" ---
Wyprzedzając twoje pytanie którędy przewody do czujników: odkręcasz schowki i wyjmujesz, za tylnym są otwory fabryczne (zaślepione dławikiem)
--- Koniec cytatu ---

Czy ktoś może mi konkretniej wskazać o które te fabryczne otwory chodzi? ;) Dzięki

Obrazek
--- Koniec cytatu ---

Musisz jeszcze ściągnąć ten schowek blisko zderzaka i pod nim są dwie gumowe zaślepki... ja w jednej z nich zrobiłem otwór i puściłem przewody. Centralkę zostawiłem pod schowkiem bo jest tam na tyle miejsca. Pozdrawiam

saLVe:
rysio101,  super! nawet nie wiesz jak bardzo pomocne są te 2 zdjęcia :) czyli z tego co widzę, podpiąłeś się pod lewą lampę wstecznego (na przedłużce czarny-czerwony) a wyświetlacz poszedł na prawą stronę. No właśnie, chyba bez różnicy lewa czy prawa lampa? Za kilka dni jak zrobi się cieplej, ruszam do roboty. Dzięki

mateusz232:
Daj znać jak Ci to wyszło, bo sam sie za to niedługo biorę, tylko u mnie razem z czujnikami na przód (w i30 GD sa tylko dwa czujniki z przodu prawda)

mateusz232:
Kojarzy ktoś może czy da się jakoś wyjąc ta ramkę wokół czujnika w oryginalnym montowaniu na zderzaku przednim ? Kupiłem zderzak z miejscami na czujniki i w ich miejscu chciałbym zamontować rozwiązanie innej firmy (nie oryginalne). Czujnik pasowany bez wiercenia gdyby usunąć ta ramkę w której siedziba oryginalny czujnik.

weuek:
Te "ramki" są zawsze na taśmie klejącej dwustronnej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej