Forum > i30 GD

[i30] Czujniki parkowania

<< < (10/14) > >>

weuek:
W bagażniku, za tapicerką. W dwóch autach tak zrobiłem i w kolejnym pewnie też zrobię tak samo. Oczywiście, zderzaka nie zdejmuję, bo nie ma potrzeby.

jareckialfa:
Powiedz mi proszę za którą tapicerką ?

dario_79:
Jest tyle opisów i filmów na yt, że zaczynam się zastanawiać czy w ogóle masz internet.
Odkręcasz dwie śruby lewego plastiku (pod zaślepkami) odpinasz (wyrywasz) tapicerkę i ukazuje ci się wiązka. Tyle. Wyprzedzając twoje pytanie którędy przewody do czujników: odkręcasz schowki i wyjmujesz, za tylnym są otwory fabryczne (zaślepione dławikiem). Przeciągnięcie jest troszkę utrudnione z racji tego iż nie są na przeciw siebie wewnątrz/zewnątrz. Trochę pochararatasz  łapki, ale da się zrobić.

Figrob:
Witam, mój samochód to Hyundai I30 CW 1.6 CRDi 2010r. wyprodukowany w czechach. Numer VIN: tmadc81sabj050562.

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem dołożenia oryginalnych czujników parkowania jakie były montowane w tych samochodach. Korzystając ze strony: http://epc.japancars.ru wiem że oprócz wiązki czujników (91880-2R020), czujników (np. 95700-2L110), modułu czujników (95700-2L000) będę potrzebował jeszcze wiązki elektrycznej (np. 91502-2R440). Z tego co widzę w moim modelu znajduje się wiązka o numerze 91502-2R480 i nie posiada wyprowadzenia na czujniki.

Czy ktoś z Was montował już oryginalkne czujniki i może mi podpowiedzieć jak organoleptycznie sprawdzić gdzie znajdują się wyprowadzenia na w/w moduł? Odkręcałem u siebie tapicerkew bagażniku po lewej i prawej stronie i nic nie znalazłem. Być moze za słabo szukałem :-D

Czy jeśli nie ma tego wyprowadzenia jakie są realne szanse na wymianę/zakup tej wiązki? Może wystarczy dołożenie instalacji stricte pod ten moduł? Ewentualnie czy pasuje wiązka z Ceeda?

greg667:
Witam jak ELEKTROMAGNETYCZNY CZUJNIK PARKOWANIA COFANIA sprawuje się po kilku miesiącach użytkowania,  na co trzeba uważać ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej