Forum > i30 GD

[i30] Czujniki parkowania

<< < (8/14) > >>

zcyber:
Instalowałem w Autokopex w Katowicach.

sisimon:
Witam, mam prośbę o poradę. Czujnik parkowania z tyłu był zamontowany rok po zakupie samochodu w serwisie Hyundaia. Kupiłem bagażnik rowerowy do tego autka i na olx moduł wraz okablowaniem do haka. Niestety w trakcie montażu okazało się że moduł jest uszkodzony, więc podłączyłem gniazdko 13PIN bez niego. Wszystko działa bardzo dobrze oprócz funkcji PDC (która była w module). Jak można ręcznie dezaktywować czujnik cofania ? czy gdybym na kablu zasilającym czujnik parkowania wstawił wyłącznik i go podprowadził do kierownicy to będzie to działać bez problemu ? chyba że są jakieś wyłączniki które można by było wpiąć w ten kabel zasilający czujnik parkowania sterowane pilotem ? (nie musiałbym wtedy ciągnąć kabli przez całe auto). Co myślicie o tym ? Czy po prostu tak jeździć i jak będę cofał (raz na jakiś czas do tyłu z bagażnikiem rowerowym czy przyczepką) to będzie on piszczał w niebogłosy ? Chyba że ta piszczałka jest gdzieś w wyświetlaczu czujnika cofania z przodu ? może by go jakoś rozebrał i tam wpiął mały wyłącznik (kable które idą do głośniczka) aby wyłączać piszczenie (sygnał dźwiękowy) ? :)

arni_23:
sisimon, rozumiem, że po zainstalowaniu bagażnika rowerowego, twoje PDC wariuje, podejrzewam, że dostałeś do czujników jakąś instrukcję, w niej jest napisane jak wywołać przesunięcie miejsca zero o 20 cm. Jak nie dostałeś to pewnie jest tam gdzie montowałeś.

jareckialfa:
Witajcie Panowie proszę o pomoc jeśli montowaliscie czujniki do i30 GD.
Faktycznie dostęp do wstecznego kiepski czy jakiś inny pomysł jest podpięcia ?
Dziękuję za informację

kosmos2011:

--- Cytat: "jareckialfa" ---Faktycznie dostęp do wstecznego kiepski czy jakiś inny pomysł jest podpięcia ?
--- Koniec cytatu ---

A gdzie kolega sobie wymarzył pobrać sygnał wstecznego? Przód czy tył?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej