Autor Wątek: [Santa Fe SM] Lampy tylne przekładka  (Przeczytany 14537 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hulltay

• Gość
[Santa Fe SM] Lampy tylne przekładka
« dnia: 20 Październik 2014, 10:42:17 »
Takie pytanko do znawców mam, czy lampy poliftowe całe czerwone z białym paskiem na dole są tak samo montowane i pasują jak te przed liftem (wydaje mi się że tak ale wolę się upewnić:)? I kolejne pytanko czy element będący schowkiem na okulary z bocznymi lampkami (ten na dachu podsufitce nad lusterkiem) posiada zegarek czy tylko datownik?

Offline volcan

• Giełda
    • http://www.prace-geologiczne.pl
Re: [Santa Fe SM] Lampy tylne przekładka
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Październik 2014, 12:12:58 »
Co do lamp też jestem ciekaw :) Dorzucę może jeszcze jedno pytanie - czy poliftowy zderzak różni się mocowaniami od starszego?

W schowku na okulary mam tylko zegarek (mam "jajkowate" włączniki świateł przeciwmgielnych, ogrzewania szyby i lusterek oraz awaryjnych).

Hulltay

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Październik 2014, 18:07:33 »
Dzięki, właśnie dzisiaj testowałem czy zegarek ze schowka podejdzie w konsolę ale niestety nie pasuje układ mocowania i przycisków od konfiguracji:(

Offline mirek70

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Październik 2014, 18:36:19 »
Witam...
Lampy pasują sam je wymieniałem w moim poprzednim Hyundaiu Santa Fe z 2002r.
Tutaj zdjęcie

Hulltay

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Październik 2014, 18:41:53 »
Mirku pięknie się prezentuje Twój Santek, te dwukolorowe lampy dają fajny efekt wizualny. Właśnie taki design biega mi po głowie, tylko w srebrnym metaliku:)

Offline volcan

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Październik 2014, 19:22:59 »
Cytat: "mirek70"
Witam...
Lampy pasują sam je wymieniałem w moim poprzednim Hyundaiu Santa Fe z 2002r.
Tutaj zdjęcie
Obrazek

Nakładki na błotniki miałeś kupując auto, czy dokupiłeś gdzieś? Szukam tego i nigdzie znaleźć nie mogę... Wydaje mi się, że te nakładki + dystanse do kół nadałyby Santkowi fajnego charakteru.

Offline mirek70

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Październik 2014, 22:31:18 »
Z tego co miałem w papierach to auto z nakładkami oraz orurowanie przód + bok wyjechało z fabryki, zakupione było w Szwajcarii. Mile wspominam ten okres, służyło mi bezawaryjnie 6 lat...dlatego zdecydowałem się na zakup jego następcy...

JKowalski

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Październik 2014, 10:16:36 »
A on był malowany czy taki kolor byl fabryczny. Bo z tego co sie dowiedziałem to all black to byla limitowana edycja i chyba tylko poliftingowa wersja była w takim wariancie. Ciekawe. Bardzo dobrze to wygląda

Hulltay

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Październik 2014, 13:50:22 »
Dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń ................. :mrgreen: Jednak najładniejsze są te poliftowe:)

JKowalski

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Październik 2014, 14:13:36 »
Srebrne są umiarkowanie fajne. Ale z czarnym wnętrzem wyglądają fajnie. Szczególnie do czarnej karoserii. Oczywiście to moja opinia
Niestety jakość ich wykonania pozostawia trochę do życzenia, np u mnie odkleiło się szkiełko światła stopu. Naprawienie tego bez rozklejania klosza zajęło mi 2 godziny.

Offline volcan

• Giełda
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Październik 2014, 14:18:38 »
Cytat: "chodrot"
nakładki

O widzisz... Ale cena powala... Myślałem, że są tańsze. Trzeba będzie poszukać używek - może w UK coś się trafi (znajomi tam mieszkają...)  8-)

Cytat: "Hulltay"
Panowie a co powiecie o takich lampach?

Zależy do jakiego koloru i jaki styl auta ma być. IMHO do czarnego pasowałyby tego typu lampy - z czarnym środkiem, do tego boczne kierunkowskazy cleary, trochę chromu (bez przesady - nie ma kapać na jezdnię, lecz minimalnie podkreślić charakter samochodu) i to wszystko. Do srebrnego - nie widzę tego - będzie coś a'la Golf III '93 "ftedeiku" z głośnym umca umca z bagażnika ;-)

Hulltay

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Październik 2014, 17:40:46 »
Znalazłem poliftowe lampy (nowe) ale też nie ma lekko, wychodzą 500 pieniążków z przesyłką, teraz pytanie czy warto tyle zainwestować w design:)? Używek jak na lekarstwo chociaż ceny prawie takie same, to już do SF II są tańsze :!: