Autor Wątek: [Santa Fe SM] Lampy tylne przekładka  (Przeczytany 14236 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

santa claus

• Gość
[Santa Fe SM] Lampy tylne przekładka
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Październik 2014, 17:53:17 »
Te nakładki fajna sprawa ale cena .....jakby ze złota były.

Lampy - jeśli chodzi o tylne lampy to nie wiem czy warto aż tyle wydawać kasy a te lexus style to masakra ( one ładnie wyglądają.....w lexusie)
Przednie to owszem ale wybór jak na lekarstwo. Jacyś romowie ( rumuni, brać romuńska- nie wiem jak się poprawnie pisze) pokazywali na YT lampy jak od biemdablju - angel eyes czy cuś i całkiem to ciekawie wyglądało tylko znowu pytanie czy warto....

PS ło matko ale ze mnie hipokryta  :mrgreen:  sam chcę kpić inne felgi aby desing polepszyć. Volcan jak znajdziesz nakładki w UK za cenę szrotu (i powiedzmy byłyby dwa komplety to daj znać na forum... może ktoś się skusi  :evil:

Hulltay

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Październik 2014, 18:04:20 »
Jak znajdziesz trzy komplety może w zakupie będzie taniej :mrgreen: to również się piszę, a co do lamp to mam zagwodzkę ;-) bardzo mi się podobają, tylko ta cena....

Offline volcan

• Giełda
    • http://www.prace-geologiczne.pl
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Październik 2014, 18:50:31 »
Cytat: "santa claus"
Jacyś romowie ( rumuni, brać romuńska- nie wiem jak się poprawnie pisze) pokazywali na YT lampy jak od biemdablju - angel eyes czy cuś i całkiem to ciekawie wyglądało tylko znowu pytanie czy warto....

Te rumuńskie reflektory faktycznie są fajne - dodatkowo z biksenonem (jeżeli o tym samym piszemy :-) ) - tam były włożone w mocno przerobione obudowy kompletne soczewki od jakiegoś auta, chyba też halogeny miał ksenonowe.

Problem w homologacji - o ile tam jest jeszcze baaaaardzo dzika UE, to u nas pierwszy przegląd będzie równoznaczny z utratą DR (a jeżeli trafi się na w miarę świadomego i rozumnego policjanta, to i przy kontroli drogowej można się DR pozbyć...). Po prostu ksenony muszą mieć spryskiwacze i autopoziomowanie, do tego reflektor jako taki musi mieć homologację zgodną z zastosowanym źródłem światła.

Nakładki - gdyby się udało trafić, to wiadomo, że trzeba ratować takie rarytasy od wysypiska i / lub przedwczesnego recyklingu :-)

Co do felg... Miałem okazję kupić za śmieszne pieniądze oryginalne (tzn. Hyundaia, pasujące do SM) felgi 17", ale nie miałem wtedy tych śmiesznych pieniędzy (byłem zaraz po zakupie auta i wielkim pakiecie startowym - w tym kupowałem nowiutkie opony 16"), a po drugie jak porównałem ceny opon 16" i 17", to stwierdziłem, że dobrze, że nie wysupłałem kasy na te felgi :-)

Hulltay

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Październik 2014, 14:33:26 »
A jak dostać się do kostek od tylnych lamp? Trzeba demotować boczki w bagażniku?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Październik 2014, 19:49:11 »

Hulltay

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Październik 2014, 20:08:54 »
Tak trzeba :) właśnie wymieniłem lampy i jestem bardzo zadowolony w wyglądu :mrgreen: Takie małe szaleństwo....

[ Dodano: 2014-10-25, 19:04 ]
Santek już po rear liftingu:) efekt zadawalający, jeszcze tylko założę czarne boczne progi/stopnie takie w abs'owej osłonie które udało mi się wyrwać z rozłożonego anglika w fajnych pieniądzach.
https://plus.google.com/103950053143066350836/posts/ZFX2DqHcgfA

Offline volcan

• Giełda
    • http://www.prace-geologiczne.pl
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Październik 2014, 08:26:47 »
Rewelacja :-) Przekonałeś mnie chyba do pierwszego (z tyłu ;-) ) tuningu Santka :-)
Kolejnym będą chyba chromowane klamki wewnętrzne i ramki zegarów...

Po zakupie auta mówiłem, że nie dołożę ani złotówki do jakichkolwiek zmian - ma być sprawne technicznie, jeździć i tyle a tu już się zaczyna ;-)

Ile zapłaciłeś za lampy (jeśli można wiedzieć...)? No i teraz MUSISZ już zamontować boczne kierunkowskazy cleary :-) Nie masz innego wyjścia :-)

Hulltay

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Październik 2014, 11:19:30 »
Też wychodziłem z tego założenia co Ty:) ale tak mi się spodobały te lampy że musiałem....  (mają super odcień czerwieni) poszło co prawda pięć stówek ale nie żałuję, klamki wew chromowane to już mam a ringi na zegarach też fajny efekt dają... trzeba będzie pomyśleć:)
A propos bocznych kierunków też o nich pomyślałem zaraz po montażu lamp, będą się fajnie komponować, tylko trzeba poszukać w necie albo podpasować jakieś inne.

JKowalski

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Październik 2014, 17:41:46 »
Znany portal zakupowy, aukcja i4686047026.

Hulltay

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Październik 2014, 18:01:46 »
Też je oglądałem ale ten wzór mi jakoś nie podchodzi, szukam takich jak są w oryginale tylko z białym kloszem, ale dzięki:)

JKowalski

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 03 Listopad 2014, 12:53:58 »
To jakbyś znalazł, nawet za granicą to daj znać. Chętnie z Tobą zamówię.
Niestety te z ale drogo są mało szczelne i parują, co nie wygląda za dobrze przy przeźroczystych kloszach.

Hulltay

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 03 Listopad 2014, 13:58:00 »
Jasne, nie ma sprawy ;)

[ Dodano: 2014-11-03, 19:03 ]
Tak trochę pokopałem w necie i może dałoby się przypasować boczne kierunki od maździny 323F, są bardzo podobne tylko nie mam obmiarów żeby dokładnie sprawdzić, ale można się skusić na zakup jednej używki standardowej w celach testowych:)
http://p.alejka.pl/i2/p_new/57/13/kierunkowskaz-migacz-boczny-mazda-323f-bj-09-98-12-00_0_b.jpg

[ Dodano: 2014-11-03, 19:51 ]
A jakby przypasowały to są po 30 pieniążków w Foxie:)