Forum > i30 FD

Rozładowany akumulator

<< < (2/2)

solkaner22:
Witam i dzięki wszystkim za cenne wskazówki.

Jutro jadę do serwisu swoim i30 na zbadanie usterki. Podzielę się z wami co stwierdzą spece z serwisu Hyundaia.

Pozdrawiam

IgoReCzeK:
Witam. Dodam tylko, że jeśli nadal korzystasz z tego samego akumulatora, to po pierwszym dogłębnym rozładowaniu akumulatory kwasowe odzyskują maksymalnie do 80% swojej fabrycznej sprawności. Zażądaj sprawdzenia jego obecnej sprawności po tym drugim incydencie. W przypadku stwierdzenia usterki oczekuj wymiany gwarancyjnej akumulatora przez ASO. Pozdrawiam Igor.

Carexpert:
solkaner22, i co dalej co serwis jak problem rozwiazales?

waldek_l44:

--- Cytat: "solkaner22" ---Witam

Czy mieliście w swoim i30 przypadek polegający na tym, że wasze autko odmówiło posłuszeństwa przy rozruchu silnika. Przyczyna - wyładowany akumulator....

Co może być przyczyną - czy felerny akumulator, czy coś powoduje jego rozładowanie?

Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

Ja w te mrozy przez 8 dni nie ruszałem auta, stał na dworze (byłem przeziębiony, łóżeczko). Wczoraj poszedłem do autka i myślałem.."odpali, nie odpali?"..., kluczyk do stacyjki, sprzęgło wciśnięte, pyk i odpalił bez żadnego problemu. To musi być coś u kolegi z elektryką, pewnie jakiś odbiornik "kradnie" prąd, lub jest zwarcie, może przetarły się kable w wiązce przy tylnej klapie? Trzeba szybko do serwisu niech szukają.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej