Forum > Accent
jakie tarcze hamulcowe do accenta 1.5 1999r I generacja
kamil128tetryk:
Hhehe :) dobry kolo jestes za 160 zl pieprzyc sie pol dnia z wymiana mi by sie nie chcialo chyba ze lubisz to robic:)
bombel:
--- Cytat: "kamil128tetryk" ---Hhehe :) dobry kolo jestes za 160 zl pieprzyc sie pol dnia z wymiana mi by sie nie chcialo chyba ze lubisz to robic:)
--- Koniec cytatu ---
po 1 nie kolo - koles :mrgreen:
po 2 robilem hurtem 2 auta '
po 3 wiesz czasem warto cos umiec zrobic przy aucie aby potem np. nie dac sie zrobic w dupe np. niepotrzebnie zmieniac lozyska :mrgreen:
kml:
--- Cytuj ---co do tarcz oryginalnych Hyundaia to mam je jeszcze w garazu - porobie zdjecia i wam wrzuce ku przestrodze jak wygladaja wspaniale oryginalne tarcze HMC po 50 tys.km
nie omieszkam ich zawiesc do serwisu gdzie jak uslyszeli slowo zamiennik to mnie wysmiali
--- Koniec cytatu ---
Przejeźdizleś 50 tys na jednych tarczach? Ja to do tej pory żyje w przekonaniu że żadko kiedy tarcze dają rade do 50 tys ( obserwacje moje i znajomych )
Co do zamienników to nie dziwie sie, ze sie śmiali bo zamienniki potrafią być tak ch***e jak mało co :/
IgoReCzeK:
--- Cytat: "kml" ---Przejeździłeś 50 tys. na jednych tarczach? Ja to do tej pory żyje w przekonaniu, że rzadko kiedy tarcze dają radę do 50 tys. ( obserwacje moje i znajomych )...
--- Koniec cytatu ---
Witam. Nie widzę w tym nic dziwnego, że dały radę. Ja sprzedałem Accenta z 80 000 km przejechanymi na liczniku i pewnie jeszcze z 20 000, które odkręcił poprzednik. Przednie tarcze hamulcowe w Accencie miały się bardzo dobrze. Ostatnio wymieniałem tarczo-bębny z klockami hamulcowymi w Sonacie z tyłu przy przebiegu 70 000 km, a przód spokojnie jeszcze pociągnie do 100 000 km. ;-) Pozdrawiam Igor.
kamil128tetryk:
buheheheh:) smieszny jestes jak umiesz sam robic przy aucie to po co ma cie ktos robic w balona (np mechanik) a lozyska wymienilem dlatego ze mialem okazje i nie wiedzialem ile ten samochod na nich przejechal poniewaz posiadam ten samochod od roku i tak jak juz wczesniej pisalem moj znajomy mechanik mi tak polecil, a polecil mi to dlatego bo w matizie i tico jest to samo rozwiazanie a zostawianie tych samych lozysk nie ma sensu. Mogles sobie je wymienic wtedy poczulbys roznice gwarantuje ci to. I ciekawy jestem po ilu kilometrach ci sie rozsypia te klocki za 35 zl :) Do rowerow sa drozsze :P
Nawigacja
[#] Następna strona