Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Wyciek oleju?
smuggie:
Witam, jestem świeżo po zakupie samochodu jak w opisie, na podnośniku od spodu z przodu samochodu widać, że kilka elementów jest mocno wilgotnych, w tym alternator. wygląda na olej silnikowy. skąd może być ten wyciek?
kosmos2011:
Smuggie dodaj tag do tematu według poniższej instrukcji.
Maciek:
Uszczelka pod pokrywą zaworów to pierwszy trop. Najtańszy zresztą też :-). Swoją drogą - w takich wypadkach warto zamieścić kilka zdjęć, bo wielu z nas chciałoby pomóc, ale niewielu miało okazję dobierać się do Santa Fe.
smuggie:
no tak, mogłem zrobić zdjęcie.. obszar wilgoci jest duży, wygląda jakby wyciek szedł na jeden z pasków i był rozbryzgiwany na około. a ile może kosztować wymiana uszczelki pokrywy zaworów z robocizną?
Maciek:
Robocizna nie mam pojęcia (myślę, że okolice 100-150 PLN, ale uszczelka w okolicach 200 PLN (za komplet, bo są dwie z uwagi na to, że to V6). Konkretnej ceny niestety nie wypada mi podać, bo jeszcze zarobię warna za to, że się nielegalnie reklamuję :lol: .
Edit: Swoją drogą, gdyby były problemy z dostępnością: uszczelka na prawą stronę pasuje z i40 2.0 GDi 174 KM (kod silnika: G4NC)
Nawigacja
[#] Następna strona