Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Trach..... i brak tylnego napędu
jacek2:
Miałem wczoraj dziwną przygodę: przy nawracaniu na szerokiej drodze na pełnym skręcie w prawo odczułem wyraźne głuche łupnięcie. Coś jakby wielkim młotem walnąć w napompowaną oponę, a następnie do zatrzymania takie czochranie z układów przeniesienia napędu. Wyszedłem sprawdziłem przód -półosie, bo wydawało mi się że to z przodu, ale nic nie było widać. Dalsza jazda przebiegała normalnie. Ale nie dawało mi to spokoju, więc pojechałem na pobliską łąkę aby sprawdzić dołączanie napędu tylnego. No i niestety tego napędu nie ma. Po włączeniu przyciskiem nic się nie dzieje. tylne koła toczą się swobodnie. Zaciągnięcie ręcznego powoduje blokowanie kół na trawie i zapalenie się na desce kontrolki o uszkodzeniu napędów. Na dodatek przy pełnych skrętach w lewo i w prawo podczas jazdy słychać z tyłu takie delikatne terkotanie.... :shock: i co wy na to???
jacek2:
Kochani- poszukuję informacji na temat działania tylnego dołączanego napędu. Co czym steruje, co gdzie załącza, jakiś schemat mechanizmów itp. Jak wiecie coś mi trachło i tył się nie załącza.... :shock: :shock:
kosmos2011:
http://service.hyundai-motor.com//euro5/index.tiles
Schemat elektryczny.
Rozpiska pinów w poszczególnycg złączach elektrycznych ze schematu.
Gdzie w aucie znajdują się poszczególne złącza elektryczne ze schematu.
Mechanika 4WD
klemens:
A auto na gwarancji?
mada:
Wyglądana na kosztowny problem!?!?!? :-> :-(
Tego prawdopodobnie gwarancja nie obejmuje .
Nawigacja
[#] Następna strona