Autor Wątek: [ix35 EL] światła do jazdy dziennej?  (Przeczytany 170819 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Azool

• Gość
[ix35 EL] światła do jazdy dziennej?
« Odpowiedź #60 dnia: 09 Grudzień 2012, 00:51:38 »
Tak myślałem :) Po ich cenach to zawsze 2-3 stówki do przodu a może i więcej. Jak przyjedzie klient po kolizji to jak znalazł....

zomol

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 09 Grudzień 2012, 18:37:32 »
Cytat: "skrolak"
zamontowałem sobie właśnie te ledy co proponują w salonach od listopada. Koszt to 999 + 250 montaż.
Tak to wygląda.

Wygląda średnio  :-/  generalnie widać, że ledy to tak jakby na siłę tam wpasowali. Za taką kasę to mogli się bardziej postarać.

Offline kri$

• Giełda
« Odpowiedź #62 dnia: 09 Styczeń 2013, 14:55:46 »
Koszt założenia  świateł dziennych to 999 zł, wymieniane są tylko ramki w których są założone paski ledowe, całe halogeny zostają. Można je założyć w serwisie, lub przyjeżdżają założone. Zakładane w tym przypadku są w Mszczonowie.

mada

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 10 Styczeń 2013, 09:01:22 »
Ceny mają "kosmiczne" . Dobre ledy kupisz już za ok. 200 zł. A montaż to godzina roboty?

Tommygun

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 15 Styczeń 2013, 16:15:02 »
Założenie to nie problem. Wymuszenie, aby świeciły tylko ledy bez pozostałych świateł, to już problem. Często widzę dokładane na pałę ledy, które świecą razem ze światłami mijannia. Kompletny bezsens.  :-?

mada

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 16 Styczeń 2013, 09:53:02 »
Trzeba założyć sterownik na szynie can-bus . Najlepiej go kupić w serwisie, cena ok.150zł. i dopytać się elektryka gdzie to wpiąć , jeżeli chcemy własnymi siłami.
Są również inne sterowniki które  mogą załączać  mi.  doświetlaniem zakrętów.
Mam lin ze strony producenta (http://www.quasarelectronics.pl/?co=how_to_plug&act=show&id=89)

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #66 dnia: 16 Styczeń 2013, 14:13:37 »
Przy obecnych cenach przeróbek tego typu z ledami do przodu do hyuika, to się odechciewa czegokolwiek. Nawet samego montażu. A już wygląd byle czego z przodu to jak u Czesia na wsi w stodole...... :idea:

Jaco

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 14 Kwiecień 2013, 07:24:24 »
Mam zamontowane rozwiązanie polegające na obniżeniu jasności świecenia świateł drogowych. Nie wygląda to wieśniacko a widoczność w porównaniu z niektórymi ledami bez porównania ( światła świecą na wprost i wysoko). Steruje tym moduł firmy Quasar ( są potrzebne dwa: jeden wyłącza fabryczne światła dzienne a drugi steruje już docelowymi) Dla tych którzy uważają że klosze nie są homologowane itp itd to uświadamiam że to rozwiązanie jest dopuszczalne i nie musi być żadnych dodatkowych oznaczeń ( można sprawdziś w innych markach np Skoda - dodatkowa żarówka w halogenie i halogen bez żadnych oznaczeń na kloszu, Mazda np CX-5 światła do jazdy dziennej ze świateł drogowych - bez oznaczeń) . U mnie w tych modułach nie działa funkcja automatycznego włanczania świateł mijania . Nie wiem czy te moduły tak mają czy też inaczej trzeba podłaczyć ale dla mnie jest ok

zomol

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 14 Kwiecień 2013, 13:53:57 »
Cytat: "Jaco"
Mam zamontowane rozwiązanie polegające na obniżeniu jasności świecenia świateł drogowych.

Kiedyś miałem takie cudu kupione na Allegro. Przy montaży elektryk zadał pytanie czy moje ubezpieczenie przewiduje spalenie auta  :-P bo urządzenie faktycznie zmniejszało intensywność świateł drogowych nadmiar "prądu" zamieniając w ciepło bo co niby miało się z nim stać ? W każdym razie auto przetrwało ale po 2 miesiącach spaliło się to cudowne urządzenie   :mrgreen:

klemens

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 14 Kwiecień 2013, 14:07:26 »
Szczerze mówiąc, nie bardzo kumam, po Wam te kombinacje alpejskie. A nie może być tak, jak jest? Dostęp do H7 jest tu rewelacyjny. W razie spalenia żarówki, wymieni się ją i po krzyku. A za cenę, jaką woła serwis za swoje ledy będę miał żarówki na 20 lat (albo i 30).

Jaco

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 14 Kwiecień 2013, 21:41:41 »
Nic się nie grzeje . Rozwiązanie zastosowane w masie aut. Sam mam w drugim :civic 5d załozone w serwisie 3 lata temu i nic się nie pali  :mrgreen:

grzegon

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 16 Kwiecień 2013, 21:19:30 »
Cytat: "klemens"
Szczerze mówiąc, nie bardzo kumam, po Wam te kombinacje alpejskie. A nie może być tak, jak jest? Dostęp do H7 jest tu rewelacyjny. W razie spalenia żarówki, wymieni się ją i po krzyku. A za cenę, jaką woła serwis za swoje ledy będę miał żarówki na 20 lat (albo i 30).

święta prawda

Stonio

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 22 Maj 2013, 17:34:19 »
Panowie a ci którzy zakładali światła do jazdy dziennej to jaki koszt założenia był tego bo mi w jednym z salonu krzyknął 550zł.

mada

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 22 Maj 2013, 18:23:56 »
Witam
 Na Śląsku ceny zaczynają się od 1000zł. ?!?
To dobra cena jak na serwis.
Za same diody wołają od 600zł.

Stonio

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 22 Maj 2013, 19:59:19 »
diody mam upatrzone nie liczyłem że aż tak drogo szkoda że nie można tego we własnym zakresie zrobić:(