Forum > ix35 EL

[ix35 EL] światła do jazdy dziennej?

<< < (19/43) > >>

zomol:

--- Cytat: "cruel" ---A przy okazji spore uproszczenie, przynajmniej nie zapomina się o włączaniu świateł. Pozycja na zero, włączenie silnika i ledy ładnie świecą. Dojeżdżamy, wyłączamy silnik i światła gasną. O niczym za dnia nie musimy pamiętać.

--- Koniec cytatu ---

No to tak jak przed zakupem ledów tyle, że wtedy automatycznie włączają się światła mijania ale kasa zostaje w kieszeni :-P

--- Cytat: "cruel" ---Szkoda tylko, że jak już włączymy mijania to trzeba pamiętać o ich wyłączeniu.
--- Koniec cytatu ---

Zgodnie z przepisami mają się automatycznie wyłączyć po włączeniu świateł mijania więc dorabiając ten "oryginał" ktoś dał dupy i nie zamontował przekaźnika  :mrgreen:

Brt:
zomol, Kolega chyba miał na myśli światła mijania...

zomol:

--- Cytat: "Brt" ---zomol, Kolega chyba miał na myśli światła mijania...
--- Koniec cytatu ---

Kolega cruel pisał jakim ułatwieniem są w IX35 fabryczne ledy

--- Cytat: "cruel" ---Nie wiem co macie do ledów do jazdy dziennej montowanych w salonie, które możemy wybrać jako opcję przy składaniu zamówienia. Fakt cena 1k zł może nie wydaje się atrakcyjna, ale podobnie przedstawia się ich koszt u innych producentów. Za to porządne światła ledowe do jazdy dziennej to wydatek rzędu 300zł. Tylko wtedy czy już nie za dużo tych świecidełek z przodu auta? To dla mnie dopiero wygląda beznadziejnie, takie dzienne dokupywane po zakupie auta.

Psują sylwetkę? Przecież są idealnie wkomponowane. Nic na siłę dokładane nie jest.
Ja zamówiłem i jestem zadowolony z efektu. Dodatkowo dostałem standardowe reflektory przeciwmgielne. Mogą pójść albo na handel albo zostawić sobie awaryjnie jakby coś się z tymi z ledami stało.

A przy okazji spore uproszczenie, przynajmniej nie zapomina się o włączaniu świateł. Pozycja na zero, włączenie silnika i ledy ładnie świecą. Dojeżdżamy, wyłączamy silnik i światła gasną. O niczym za dnia nie musimy pamiętać.
Szkoda tylko, że jak już włączymy mijania to trzeba pamiętać o ich wyłączeniu.

W megance mam cały czas na auto ustawione, więc zupełnie mogę mieć sklerozę ;)
--- Koniec cytatu ---

Jednak w IX35 nie jest to według mnie żadne ułatwienie bo w pozycji zero włącznika światła mijania same się włączają.
Natomiast tak jak pisałem w swoim poście jeżeli światła dzienne same nie gasną po włączeniu świateł mijania to jest to nie zgodne z przepisami i jak się trafi mądry Policjant to może być wielki smutek  :-P

cruel:
Hmm. Właśnie nie. W pozycji zero włączają mi się tylko ledy.
Po włączeniu mijania, ledowe gasną.

Chodziło mi o to, że później trzeba pamiętać o wyłączeniu mijania jak wychodzimy z auta (czyli przełącznik na zero ustawić).

zomol:
To mój błąd sorry  :oops:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej