Forum > ix35 EL

[ix35 EL] światła do jazdy dziennej?

<< < (42/43) > >>

Łukasz_ix35:
Potwierdzam,
Wymieniałem na poliftowe u siebie i autko wyraźnie odmłodniało z przodu.
Do tego mała modyfikacja i górne paski ledowe świecą się też przy jeździe w nocy - fajny efekt ;)

demios:

--- Cytat: Łukasz_ix35 w 29 Grudzień 2021, 23:39:36 ---Potwierdzam,
Wymieniałem na poliftowe u siebie i autko wyraźnie odmłodniało z przodu.
Do tego mała modyfikacja i górne paski ledowe świecą się też przy jeździe w nocy - fajny efekt
--- Koniec cytatu ---
Efekt może fajny, ale niezgodny z przepisami a do tego uprzykrzasz życie innym uczestnikom ruchu. 

weuek:
A dlaczego uprzykrza? Jeśli ma to porządnie zrobione (czyli działa jak fabryczne), to dzienne przyciemniają się po włączeniu świateł mijania. Tak jest w każdym aucie z fabrycznymi dziennymi LED.

Fakt, że niezgodne z przepisami są podwójne pozycyjne, ale to nikomu życia nie uprzykrza.

Johanes:
Witam ponownie szukałem tych Świateł do jazdy dziennej z wymienimy żarówkami ale nie znalazłem je się pewnie montuje tam gdzie są teraz przednie halogeny chyba ze się mylę 

weuek:
Tak, najłatwiej zrezygnować z przeciwmgielnych i zastąpić je tymi dziennymi na wymienną żarówkę.

Nie szukaj pod samochód, tylko pod wymiar otworu. To są lampki Wesem (instalacja na przekaźniku) w mikusiu żony:

https://www.wesem.pl/produkty/lampy-przednie/dz2lor6hm4-lampy-jazdy-dziennej-5

Przeżyją każde LEDowe dziadostwo. Chociaż modne LEDowe zabawki też tam można włożyć, jeśli ktoś pragnie często wymieniać. Ja tu wymieniać nie lubię, bo jest strasznie ciasno. ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej