Forum > ix35 EL

[ix35 EL] światła do jazdy dziennej?

<< < (5/43) > >>

zomol:

--- Cytat: "przemeq" ---Kolego: nie 1000 zł, tylko 170 zł
--- Koniec cytatu ---

A cóż to za wynalazki za 170 zł  :?: bo jak to jakieś uniwersalne przeszczepy z Allegro to szkoda szpecić auta bo będzie trochę wioskowo  :oops:
No chyba, że to takie światła (w cenie 170 zł  :-P ) http://www.autoclub-ix35.ru/viewtopic.php?f=21&t=1868
A z tymi żarówkami to bez przesady. Używałem Passata przez 4 lata na Taxi (więc masę startów) światła włączały mi się od razu po wciśnięciu zapłonu i w sumie zużyłem 6 żarówek.  Akumulator oryginał, żarówki Hella H7 po 9 zł za szt więc koszt naprawdę śmieszny  :lol:

Rybka&Wieprz:
To fotka z aukcji na allegroszku..
jak w tymacie postu popatrzcie na swiatla do jazdy dziennej...
Fura z 2011 roku na gwarancji.. moze z importu...
Nie dzwonilem do typa, bo dla mnie swiatla "automatyczne" to dobra sprawa...
Placilem juz raz kiedys 100zlociszow mandatu... :-/

przemeq:
NOOOOOOOO ten ix35 ma bodajże HELLA światełka, mi chodziło o Philipsa za 170zł. Te na zdjęciu kosztują wg. Allegro 250 zł.

firefighter1:

--- Cytat: "przemeq" ---Kolego: nie 1000 zł, tylko 170 zł i do tego mi nie potrzeba jeździć po podwórku na światłach ani wystawiać z garażu też na światłach. Mega śmieszne i bezsensowne rozwiązanie, że światła palą się nawet na 0! To po co w takim razie jest włącznik AUTO, skoro światła i tak się świecą?!
Mało tego... na 100% światełka podczas zapalania silnika nie są wyłączane, tylko mrugają a to, jak wiadomo nie służy żarówkom, więc jeśli często gasisz i zapalasz samochód to żaróweczki będziesz zmieniał równie często:P A za darmo nie dają w sklepie. Więc wiesz dlaczego JA uważam jazde ciągle na światłach bez sensu.
--- Koniec cytatu ---

Przełącznik AUTO służy do zmiany automatycznej podświetlenia wnętrz pojazdu w zależności od warunków oświetlenia zewnętrznego. Mi przy zapalaniu nic nie mruga, dopóki nie włączy się silnik światła nie "mrugają"- zawsze mam na AUTO oraz w tej pozycji jak chcemy od razu wyłączyć światła po wyłączeniu silnika (gdy jest ciemno to się nie wyłączają od razu) naciskamy dwa razy zamykanie samochodu.
Nie rozumiem tego wstawiania i wystawiania z garażu- wietrzysz samochód? Ja jak wyjeżdżam z garażu to gdzieś jadę, a nie parkuję przed bramą żeby popatrzeć na samochód  ;-)

[ Dodano: 2012-03-12, 17:10 ]
właśnie się zamyśliłem nad tym mruganiem, może to kwestia systemu rozruchu-ja mam bez-kluczykowy, a może u Ciebie jest klucz no i siłą rzeczy musisz przejść przez pozycję "zapłon" do "rozruch", a u mnie komputer steruje całą sekwencją.

przemeq:
no mi chodzi właśnie o to, że światła się świecą, przełączam na zapalanie silnika i tak przygasają

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej