Forum > ix35 EL
[ix35 EL] światła do jazdy dziennej?
zomol:
Nie ma sensu pakować kasy w światła dzienne, wprawdzie byłyby lepsze (pod warunkiem, że są zrobione specjalnie pod dany model auta a nie uniwersalne "przeszczepy" :mrgreen:) od automatycznych mijania które mamy bo akumulator i żarówki dłużej by pożyły ale wydane na taką "modernizację" pieniądze nigdy się nie zwrócą więc jaki jest sens je zakładać :?: :?: :?:
przemeq:
A jest sens, żeby wiecznie świeciły się "mijania"???
zomol:
--- Cytat: "przemeq" ---A jest sens, żeby wiecznie świeciły się "mijania"???
--- Koniec cytatu ---
A w czym one konkretnie koledze przeszkadzają :?:
Przecież jest obowiązek jazdy na światłach więc według mnie automatyczne światła mijania przy braku świateł dziennych są udogodnieniem. Jak pisałem wyżej dzienne byłyby może lepsze bo większa oszczędność energii ale tylko jakby były montowane w standarcie wyposażenia.
Wydawanie 1000 zł lub więcej na modernizacje według mnie jest bez sensu bo nigdy się nie zwróci no chyba, że ktoś zamierza pomykać ix35 przez najbliższe 20 lat :-P
canion:
Dokładnie. mega wygodne rozwiązanie. nie trzeba pamiętać o obowiązku off/on
przemeq:
Kolego: nie 1000 zł, tylko 170 zł i do tego mi nie potrzeba jeździć po podwórku na światłach ani wystawiać z garażu też na światłach. Mega śmieszne i bezsensowne rozwiązanie, że światła palą się nawet na 0! To po co w takim razie jest włącznik AUTO, skoro światła i tak się świecą?!
Mało tego... na 100% światełka podczas zapalania silnika nie są wyłączane, tylko mrugają a to, jak wiadomo nie służy żarówkom, więc jeśli często gasisz i zapalasz samochód to żaróweczki będziesz zmieniał równie często:P A za darmo nie dają w sklepie. Więc wiesz dlaczego JA uważam jazde ciągle na światłach bez sensu.
Nawigacja
[#] Następna strona