Forum > ix35 EL
[ix35 EL] światła do jazdy dziennej?
greg1981:
No z wymianą lamp poliftingowych w modelu przedliftingowym nie jest tak prosto. Dzwoniłem do kilku serwisów w Polsce i niestety nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć na pytanie czy uda sie podłączyć. Jak mocniej naciskam to proszą abym oddzwonił za godzine, po czym twierdzą ze nie da się. Po kolejnym zadanym pytania na jakiej podstawie to stwierdzają odpowiadają, że niby ktoś kogoś gdzieś pytał i tak stwierdzają. Uważam, że jest to normalne zlewanie tematu - nie mam pojęcia kogo o to zapytać.
malarz:
Tak, serwisanci zajmują sie serwisem i olewają wszelkie poszukiwania ciekawych i pozytecznych rozwiazan. Może i w wymianie czesci i obsludze "swoich" marek są mistrzami ale żeby coś pokombinować to raczej nie.
Z drugiej strony ich rozumie. Jak sie uda jakaś przeróbka, to nic extra z tego nie beda mieli, a jak coś popierniczą to mogą mieć przykrości (z utratą logo włącznie).
Najlepiej uderzyć to takiego ex co zna samochód z czasów gdy miał dostęp do firmowej dokumentacji a teraz, gdy juz nie jest oficjalnym serwisem, moze sobie pozwolić na szaleństwa.
mada:
Chodzi o moduł (sterownik) silnika w wersji przed liftu na Polski rynek który to wysyła sygnał do przekaźników załączające wszystkie światła .
Jeżeli chcesz więcej informacji o tym problemie to uważam że firma z okolic Warszawy produkująca różne akcesoria elektroniczne do różnych aut min. do ix35 częściowa ten problem rozwiązała.
Koszt tego "cudu " to ok. 300 zł.
A jeśli chodzi o serwisy to gwarancja na te auta blokuje ich kreatywność w rozwiązywaniu jakichkolwiek problemów nie związanych z nią.
Pozdrawiam
malarz:
Samochod nie jest na Polske i światła zapalają sie troche inaczej (moj post #136 w tym wątku).
Masz jakies dokładniejsze namiary na ta firme? Może mają też rozwiazanie dla mnie.
hajp1:
Witam
Temat mimo że mnie nie dotyczy ( auto po lifcie ) tak mnie zainteresował że przeczytałem całość wypowiedzi w tym temacie i wychodzi na to że część aut jet sterowanie czujnikiem tylko podświetlanie zegarów a w innych tak jak w postach 44 i 45 :
--- Cytat: "wald" ---W moim w pozycji auto w dzień nie palą, dopiero jak jest ciemniej (czujnik pod szybą)
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "zomol" ---
--- Cytat: "wald" ---W moim w pozycji auto w dzień nie palą, dopiero jak jest ciemniej (czujnik pod szybą)
--- Koniec cytatu ---
U mnie tak samo :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---
Więc poprosić serwis o doprowadzenie auta do takiego stanu bo na to wychodzi że można i wtedy światłami pozycyjnymi sterować świecenie ledami tak jak pisałem w poprzednim poście
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona