Forum > ix35 EL
[ix35 EL] światła do jazdy dziennej?
mada:
Koledzy czy nie znalazł by się ktoś na tyle mocny w elektryce tego samochodu żeby to opanować?
Irytuje mnie to że po przekręceniu kluczyka w stacyjce zapalają się wszystkie światła do jazdy w nocy oprócz podświetlenia przycisków we wnętrzu?
Przecież jest to jawne marnotrawstwo energii naszym kosztem!!
Co wy na to?
W bliźniaczym samochodzie opanowali to tak ładnie !
pozdrawiam
jacek2:
No niestety, ja z tym walczyłem na początku, bo denerwowało mnie to że każde odpalenie auta w celu przestawienia go na podwórku, lub na parkingu powoduje marnowanie energii. Ale niestety w ASO stwierdzono, że ix się z tym urodził i tak mu już zostanie....
mada:
w takim razie w razie zwarcia na żarówce h7 co się spali gdy nie ma bezpiecznika?
może już ktoś coś takiego przeżył?,
i tak można dojść do tego co trzeba zmienić lub przełączyć lub zmostkować
a starczył by tylko schemat instalacji elektrycznej do ix35 i jesteśmy w " domu"
w końcu może jako piersi to rozpracujemy?
pozdrawiam
Yaro:
W i30 w skrzynce bezpieczników (w kabinie) jest gniazdo bezpiecznika o symbolu DRL jest tam włożony bezpiecznik odpowiedzialny za włączanie świateł mijania automatycznie, jak się wyciągnie ten bezpiecznik światełka trzeba uruchamiać samemu. Nie wiem jak to wygląda z ix35 ale możecie zajrzeć czy coś takiego u was jest ;-)
mada:
z bezpiecznikami próbowaliśmy już nie raz i nic?
geniusze z hyundaia tak to zrobili że nawet elektrycy z serwisu nie mogą się połapać o co tu chodzi i tylko mówią że się nie da ?
ale na kraje gdzie idą te samochody bez obowiązku używania świateł w dzień nie ma tego?
Nawigacja
[#] Następna strona