Forum > Accent

Centralny zamek przestał otwierać drzwi - Accent '03

<< < (6/8) > >>

Zbyszek:
Ja miałem problem żeby otworzyc drzwi w poniedziałek po weekendzie. Teraz co dzień napotykam opór przy otwarciu rano ale nie aż taki jak auto stoi 2- 3 dni nie jeżdżone. Potem w trakcie dnia jest ok i... tak do rana.

Rafal:
Silownik wzialem z stad:
http://www.nowyelektronik.pl/searchsklep.php?mode=opis&nr=10469

kml:
Ja mam siłowniki 8kg i nie ma zadnego problemu :) Ten siłownik na zdjęciach nie wygląda jak ten, który zamówiłeś więc moze to jest kewestia wyglądu. W każdym razie: siłownik powinien być równolegle do glownego cięgła tak aby cięgło które łaczy te dwa elementy też pracowało równolegle. Mocowanie w drzwiach odbywa się za pomocą tej blaszki perforowanej (przykręcasz ją do drzwi a do niej siłownik) Cięgło, które masz w komplecie z siłownikiem wygina się w miarę potrzeb. Widzę też ze kostka jest u ciebie a u mnie były lużne kabelki z końcówką męska/żeńska więc być moze trzeba będzie to zarobić samemu. Gdybyś zamykał z pilota a zamek otwiera/zamyka odwrtonie to trzea w centralce przekręcic przewod lub pozamienieć kabelki przy siłowniku.

Zbyszek:

--- Cytuj ---Ja mam siłowniki 8kg i nie ma zadnego problemu
--- Koniec cytatu ---

kml, wiesz może jak to wygląda z oryginałami ? ile kg ? zastanawiam się nad tym żeby zmienić wszystkie na jakieś lepsze no i oczywiście z pilotem bo szkoda mi ostatniego kluczyka...

kml:

--- Cytat: "Zbyszek" ---kml, wiesz może jak to wygląda z oryginałami ? ile kg ? zastanawiam się nad tym żeby zmienić wszystkie na jakieś lepsze no i oczywiście z pilotem bo szkoda mi ostatniego kluczyka...
--- Koniec cytatu ---

Nie wiem bo u mnie na 100% był dokładany centralny w salonie - siłowniki miały polskie naklejki <hahaha> Jak szukałem nowych to sie naczytałem do wyrzygania o tym temacie i w końcu stwierdziłem, ze biore najmocniejsze wlasnie ze względu na mróz i inne takie nazistowskie czynniki.

Gdybym miał w tej chwili kupować to ,tak jak poprzednio, brałbym od stig_pl (bodajże) ale moze cały zestaw z centralką i pilotem bo relatywnie wychodziło to dużo taniej niż same siłowniki. U mnie od czasu zmiany nic sie nie dzieje i trzeska zamkami aż miło :) Sama instalacja w drzwiach etc jest prosta i można spokojnie to samemu zrobić, a jak znam hyundaia to i z wpięciem w elektrykę nie powinno być problemu.

Jak Ci został ostani kluczyk to ja bym się nie zastanawiał tylko pakował centralny do samochodu :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej