Forum > Accent

Centralny zamek przestał otwierać drzwi - Accent '03

<< < (4/8) > >>

kml:
Rafal, pewnie masz na myśli charakterystyczny terkot ;) Jeżeli słyszysz coś takiego to znaczy, że układ jest źle ustawiony tzn cięgło które łączy siłownik z cięgłem od klamki jest w niewłaściwej pozycji i siłownik jest zbyt "otwarty" albo za bardzo się chowa w skrajnych pozycjach. Jeżeli masz podejrzenia co do mastera to od razu zmień i w innych drzwiach.

UWAGA: ja musiałem u siebie dojść do centralki alarmu i obrócić przewód od zamykania bo mi robiło na odwrót :) Sytuacja tym bardziej dziwna, ze kolory kabelków się zgadzały. Gdybyś tak miał to pisz na PW :)

Rafal:
hm,
wcale mnie nie pocieszasz kml...,
Zamówię w takim razie od razu na wszystkie drzwi.
Dzięki za ostrzeżenie, a jak dojdzie przesyłka biorę się za robotę

kml:
Rafal, nie strachaj się zawczasu. To jest naprawdę prosta sprawa tyle tylko, że musisz mieć miejsce na pełne otwarcie drzwi i powinno być sucho ;)

Rafal:
Witam ponownie,
Siłownik dotarł, zdjąłem boczek drzwi, zlokalizowałem siłownik. Niestety zrobiło się ciemno i musiałem przerwać operację.
Mam pytanie: siłownik schowany jest przed moim wzrokiem za płatem blachy, znalazłem jedną śrubkę która go trzyma, ale nie chce wyjść. Czy mechanizm zamka też należy odkręcić?
Na co jeszcze zwrócić uwagę? Czy są jeszcze inne elementy trzymające siłownik?
Pozdrawiam

kml:

--- Cytat: "Rafal" ---Mam pytanie: siłownik schowany jest przed moim wzrokiem za płatem blachy, znalazłem jedną śrubkę która go trzyma, ale nie chce wyjść. Czy mechanizm zamka też należy odkręcić?
--- Koniec cytatu ---

U mnie siłownik był przykręcony wprost do drzwi za pomocą 2 śrubek OIDP. Pamiętaj, że musisz ODKRĘCIĆ GO OD CIĘGŁA KTÓRE BIEGNIE OD ZAMKA DO KLAMKI. Siłownik jest połączony swoim cięgłem (drutem wygiętym) z tym co jest fabrycznie do otwierania drzwi klamką.

--- Cytat: "Rafal" ---Na co jeszcze zwrócić uwagę? Czy są jeszcze inne elementy trzymające siłownik?
--- Koniec cytatu ---

Na wszystko :) Najwazniesze to dobre połącznie siłownika z cięgłem w drzwiach, które jest realizowane za pomocą cięgła o któym pisałem przed chwilą. Postaraj się żeby one były możliwie równoległe. Siłownik musi swobodnie pracować czyli wysuwać się i chować bez nadmiernego wyciągania. Jak go podłączysz to będzie widać czy jest ok.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej