Forum > Accent
Centralny zamek przestał otwierać drzwi - Accent '03
Rafal:
Witam Kolegów,
Czy któryś z kolegów wie gdzie znajduje się bezpiecznik centralnego zamka?
Problem: mam w samochodzie centralny zamek, kluczykiem od strony kierowcy otwieram i zamykam wszystkie drzwi (normalnie), od paru dni centralny zamek nie działa (nie słychać silniczka)-podejrzewam jakiś bezpiecznik. Żadnych problemów wcześniej nie doświadczyłem (z centralnym:-)).
Pozdrawiam
pjj:
Centralny nie działa w obu drzwiach, czy tylko po przekręceniu od strony kierowcy? Dodatkowo, rozumiem że nie działa zarówno przy otwieraniu jak i zamykaniu, tak?
Szczerze nie wiem jak wygląda instalacja elektryczna w accencie 2gen, ale nie sądze żeby bezpiecznik od centralnego wyciągnęli poza puszkę ze wszystkimi bezpiecznikami. Poszukaj opisu na deklu od głównej skrzynki, a jak nie znajdziesz, to posprawdzaj czy wszystkie są ok.
Rafal:
hej,
zawsze działał tylko z jednej strony (tzn. od strony kierowcy) teraz w ogóle.
(Nie wiem czy wyraziłem się przejrzyście... zamek centralny otwierany jest przez kluczyk używany w drzwiach od strony kierowcy (otwierał i zamykał wszystkie drzwi)- nie mam (nie miałem) pilota. Od strony pasażera otwierał tylko drzwi pasażera - przynajmniej odkąd ja jestem właścicielem. W chwili obecnej otwieram (zamykam) tylko kluczem drzwi kierowcy - pozostałe nie reagują - wywnioskowałem, że w każdych drzwiach musi być siłownik do ich otwarcia i zamknięcia (prócz kierowcy?) i wszystkie naraz się nie popsuły i dlatego zacząłem od bezpiecznika.)
posprawdzam bezpieczniki - opis na deklu nie bardzo mi pomaga:-).
Dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Tak, nie działa zarówno przy otwieraniu jak i zamykaniu.
Jak pogoda jutro dopiszę to posprawdzam bezpieczniki i dobiorę się do drzwi i przedstawię jak to wygląda.
kml:
Rafal, zmień tytuł tematu bo przy szukaniu fałszuje wyniki. Jeżeli nie czujesz/słyszysz siłownika i charakterystycznego tupnięcia przy zamykaniu to zapewne siłownik wyzionął ducha. W PL koszt śmiesznie niski :)
bob35:
wątpie czy to bezpiecznik na 99% masz padnięty siłownik . Poczytaj jak sciąga się boczki . Potem do sklepu kup siłownik uniwersalny master (5kabli) koszt ok10-20zł i godzinka jak na pierwszy raz roboty
Nawigacja
[#] Następna strona