Forum > Pony / Excel
dziwne zgrzyty podczas odpalania
wywrotka123:
teraz pytanie jak stwierdzić co jest. Z fakty że rozrusznik pewnie łatwiej wyjąć wolał bym żeby to był rozrusznik ale wolał bym to jakoś wcześniej sprawdzić. Czy jest jakaś metoda diagnozy która z tych dwóch części jest do wymiany ( łudzę się że tylko jedna a nie obie)
T_O_M_A_L_A:
Jak wykręcisz rozrusznik możesz ocenić stan zębatki bendiksu, jeżeli zęby po długości mają inne wymiary (wysokość, szerokość) to część jest do wymiany.
Bendiks jest mniej trwały od wieńca chociażby dlatego, że ma dużo mniej zębów. Jeśli to nie pomoże wtedy do wymiany jest też wieniec. Koszt bendiksa to około 40 zł i najłatwiej dostaniesz go w zakładzie regenerującym rozruszniki i alternatory (są dwa rodzaje, najlepiej iść ze starą częścią). Zmiana bendiksu, jak się uporasz z odkręceniem 18 lat nieruszanych śrubek, jest prosta :) .
Kiedyś był temat o wymianie bendiksu i nawet był model części konkretny, ale admin go usunął, nie wiem po co.
szczuraz:
--- Cytat: "wywrotka123" ---Szczuraz a możesz powiedzieć gdzie znalazłeś i ile Cię to kosztowało?
--- Koniec cytatu ---
40 pln i znalazłem to na szrocie . Jak wyjmiesz rozrusznik to będziesz miał na wierzchu wieniec . Wykręć świece żeby nie było kompresji i kręć kołem pasowym dookoła . Z moich obserwacji wynika że silnik zatrzymuje się najczęściej w 2 położeniach i po przeciwległych stronach wieńca są zajechane zębatki .
Pisz jak rozbierzesz . Jeżeli nie będzie mnie na forum to wal na GG . Chętnie pomoge .
Nawigacja