Autor Wątek: [Accent X3] Immobilizer  (Przeczytany 8220 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Darax1991

• Gość
[Accent X3] Immobilizer
« dnia: 10 Październik 2014, 12:23:44 »
Witam posiadam Immobilizer w samochodzie i mam do niego kluczyk, ale bez zadnego guziczka itp, czy jesli przekrecam zamek, gdy chce otworzyc drzwi to powinienem otworzyc wszystkie zamki czy tylko swoj  od strony kierowcy? chodzenie wokół jest meczace... (a przekrecajac w odwrotna strone nic sie nie dzieje.. zamykac auto musze recznie klikajac na guzik) z czym to zwiazane?

ed. tytuł. tekla
PS. nie stawia się spacji przed znakami zapytania, wykrzyknikami, nawiasem zamykającym i po nawiasie otwierającym.

Offline niebieskiultras

• Giełda
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Październik 2014, 12:25:38 »
stawiam na siłownik master (w drzwiach od kierowcy) u mnie padł i czasem daje oznaki życia ale z reguły latam dookoła auta by otworzyć drzwi :D

ort. tekla

Darax1991

• Gość
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Październik 2014, 12:28:26 »
jak to sprawdzic ? naprawic ? koszt ?:D ktory to bezpiecznik ?? w sumie jesli to naprawie to jest mozliwosc dorobienia pilota na podstawie kluczyka immo ? czy musze miec kod ktory trzeba zaprogramowac w pilocie |?

Offline kadafi

• Giełda
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Październik 2014, 12:34:39 »
Po pierwsze to chyba pomyliłeś immo z centralnym zamkiem.Jedno nie ma nic wspólnego z drugim.
Sprecyzuj co dokładnie masz na wyposażeniu auta ( bo z innych postów wynika że nie wiesz) a będziemy dalej myśleć.

Darax1991

• Gość
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Październik 2014, 12:38:56 »
kadafi, skad mam wiedziec co mam ?..   w rozkodowaniu VIN w poprzednim temacie mozna wyczytac ale ja slaby jestem ogolnie z angielskiego. A co do centrala to prawdopodobnie posiadam bo te modele juz mialy centralke wiec tylko sie domyslam. Rozbiore panel drzwi od kierowcy i sie dowiem tylko chcialbym znac wzor gdzie ten silownik master moze sie znajdowac badz cokolwiek co pomoze mi ustalic jego polozenie.

:)

Offline kadafi

• Giełda
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Październik 2014, 12:47:00 »
Cytat: "Darax1991"
kadafi, skad mam wiedziec co mam ?

To poczekaj do wieczora jak będę miał czas to sprawdzę co mi podpowie szklana kula a nuż coś się wymyśli.
Zazwyczaj siłowniki z centralnego są przy mechanizmach zamykających (wewnątrz drzwi). Do mastera idą 4 przewody do pozostałych wystarczą 2.

orcik :D tekla

Darax1991

• Gość
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Październik 2014, 12:53:56 »
kadafi,  Czekam Wróżbito   8-) kadafi, no rozbiore panel drzwi kierowcy i zobacze co tam siedzi :)

Offline niebieskiultras

• Giełda
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Październik 2014, 13:31:16 »
siłownik master znajduje się przy zamku drzwi kierowcy pod panelem bocznym

siłownik możesz kupić na choćby na allegro ( koszt 10-15 zł)

seryjny centralny zamek nie ma pilota

działa na zasadzie : otwierasz drzwi kierowcy - a wszystkie zamki się otwierają

nie wiem jak jest z immo

bo ja u siebie mam 3x oryginalne kluczyki do stacyjki i 3x kluczyk do blokady skrzyni biegów .

i żadnych pastylek do immo nie mam

swoją drogą

keyless vibration (z wyposażenia) to jest alarm ? czy coś innego ?

Darax1991

• Gość
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Październik 2014, 13:44:57 »
niebieskiultras, keyless vibration (z wyposażenia) to jest alarm? czy coś innego? nie wiem xD
ale w necie pokazuje w grafice  pilot do alarmu albo centralnego.
co do silownika moze byc to bezpiecznik?
Czy moze po prostu ten master byc odlaczony na kablach przy drzwiach?

Edit :blokada skrzyni? ja przy skrzyni po prawej mam taka wielka dziure jakby wejscie do zapalniczke czy to to?

Offline niebieskiultras

• Giełda
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Październik 2014, 17:29:20 »
jeśli obok jest zamek (taki jak do drzwi ) to tak to miejsce na blokadę

[ Dodano: 2014-10-10, 17:32 ]
u mnie bezpieczniki są całe a centralny nie działa
jest podpięty ale nie trybi

także stawiam na siłownik - jak kupię na allegro zamiennik i podepnę i zacznie działać to znaczy ,że to to . :D

rozbierz drzwi a zobaczysz :D

Offline kosmos2011

• Giełda
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Październik 2014, 21:11:16 »
Power lock to centralny zamek uruchamiany przez przekręcenie kluczyka w zamku kierowcy wg vin nie masz takiej funkcji. Może ktoś sam dołożył alarm i centralny zamek nie pozostaje nic innego jak demontaż tapicerki drzwi i panelu z lewej strony kierownicy tam gdzie znajdują się przełączniki. Do Polski były dostarczane "golasy" i próżno szukać w nich rarytasów.

Offline tekla

• Global Moderator
    • http://www.facebok.com/eklateklamodel
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Październik 2014, 00:05:38 »
Cytat: "Darax1991"
blokada skrzyni? ja przy skrzyni po prawej mam taka wielka dziure jakby wejscie do zapalniczke czy to to?

Zapalniczki to tam nie wetkniesz, ale powinien wejść tam taki bolec grubości, powiedzmy, małego palca (kobiecego) (: Tak, to jest blokada skrzyni.

Darax1991

• Gość
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Październik 2014, 11:29:28 »
Dobra wczoraj rozbieralem panel by jak w temacie zobqczyc tez ten silownik master, ale jest problem. Nie dam rady zdjac panela lewego od str. Kierowcy. Blokuje mi korbka ktorej bie mam jak zdjac, probowalem plaskim, na boki klikac wciskacz obrecz ktora jest przy materiale. No nie wiem. Macie jakis wzor zdjeci czy cokolwiek?

Maciek

• Gość
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Październik 2014, 14:20:22 »
Korbkę blokuje płaski pierścień Segera. Ja ściągałem to odpowiednimi szczypcami (w pierścieniu nie ma dziurek, żeby włożyć tam bolce, ale mi było wygodniej w ten sposób), ale myślę że spokojnie poradzisz sobie jakimś w miarę cienkim śrubokrętem. Tylko ostrożnie, żebyś korbki nie urwał :lol:

Edit:
Oczywiście pierścień musisz rozszerzyć, żeby zdjąć korbę. Najpierw trochę z jednej strony, potem trochę z drugiej i pójdzie.

Darax1991

• Gość
[Accent X3] Immobilizer
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Październik 2014, 20:56:47 »
Predzej zniszcze pierscien, gdzie kupi cos do bezp. Zdjecia tego ?