Forum > Accent

[Accent X3] Immobilizer

<< < (3/4) > >>

kosmos2011:
Power lock to centralny zamek uruchamiany przez przekręcenie kluczyka w zamku kierowcy wg vin nie masz takiej funkcji. Może ktoś sam dołożył alarm i centralny zamek nie pozostaje nic innego jak demontaż tapicerki drzwi i panelu z lewej strony kierownicy tam gdzie znajdują się przełączniki. Do Polski były dostarczane "golasy" i próżno szukać w nich rarytasów.

tekla:

--- Cytat: "Darax1991" ---blokada skrzyni? ja przy skrzyni po prawej mam taka wielka dziure jakby wejscie do zapalniczke czy to to?
--- Koniec cytatu ---

Zapalniczki to tam nie wetkniesz, ale powinien wejść tam taki bolec grubości, powiedzmy, małego palca (kobiecego) (: Tak, to jest blokada skrzyni.

Darax1991:
Dobra wczoraj rozbieralem panel by jak w temacie zobqczyc tez ten silownik master, ale jest problem. Nie dam rady zdjac panela lewego od str. Kierowcy. Blokuje mi korbka ktorej bie mam jak zdjac, probowalem plaskim, na boki klikac wciskacz obrecz ktora jest przy materiale. No nie wiem. Macie jakis wzor zdjeci czy cokolwiek?

Maciek:
Korbkę blokuje płaski pierścień Segera. Ja ściągałem to odpowiednimi szczypcami (w pierścieniu nie ma dziurek, żeby włożyć tam bolce, ale mi było wygodniej w ten sposób), ale myślę że spokojnie poradzisz sobie jakimś w miarę cienkim śrubokrętem. Tylko ostrożnie, żebyś korbki nie urwał :lol:

Edit:
Oczywiście pierścień musisz rozszerzyć, żeby zdjąć korbę. Najpierw trochę z jednej strony, potem trochę z drugiej i pójdzie.

Darax1991:
Predzej zniszcze pierscien, gdzie kupi cos do bezp. Zdjecia tego ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej