Forum > Getz

[Getz] Wypadający 5 bieg

<< < (2/3) > >>

HUTA:
Rzeczywiście nic nie zauważyłem więc podjechałem z tym do mechanika. (znajomego mechanika). Nie będę wchodził i oceniał jego kompetencji, ale stwierdził że coś tkwi w skrzyni biegów.

Powiem więcej. Przez ostatni tydzień po mojej wizycie w warsztacie do objawów doszło kilka nowych a mianowicie.

- szarpanie podczas ruszania na pierwszym biegu - bardzo gwałtowne szarpnięcia lub brak reakcji samochodu na popuszczanie pedału sprzęgła
- dziwne dźwięki dobiegające ze skrzyni w trakcie jazdy na biegu jałowym.

Chyba chłop miał rację bo z dnia na dzień dochodzą nowe dolegliwości. Oceną innego Mechanika na podstawie moich opisów jest to że może się sypać mechanizm różnicowy.

A na marginesie ( ma ktoś na zbyciu skrzynkę do Gacka 1,6 (105KM) ? :-)
albo czy ktoś wie czy do tego silnika były jakieś inne skrzynie z innymi przełożeniami czy do wszystkich silników pchali jedną skrzynię...

kosmos2011:
Vin ?

HUTA:
KMHBU31BP5U089818

kosmos2011:
Masz skrzynię typ M5AF3 o oznaczeniu H42025 gdzie 2025 to oznaczenie przełożenia przekładni głównej, a 4 to 2004r, 5 to 2005r, 3 to 2003r itd.

Na rysunku poniżej gdzie szukać numeru skrzyni biegów.  

Napisz na PW do Administratora o poprawę profilu data produkcji 2004-10-26, pierwszej sprzedaży 2006-01-27 i z Getz TB na Getz.

HUTA:
Super... Dzięki za pomoc :-)
Teraz pojawia się pytanie gdzie tego szukać

:-/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej