Forum > Accent

[Accent X3] geometria x3 - regulacja pochyłu koła

<< < (2/3) > >>

Złośnik:
Możliwe, że miałeś rozłączane kielich amortyzatora od zwrotnicy. Luz montażowy, który występuje na śrubach montażowych i otworach pozwala na zmianę kąta pochylenia koła spokojnie przynajmniej o 2 stopnie +/-
Najlepiej jest poluzować śruby z obu stron i pociągnąć dół zwrotnicy maksymalnie na zewnątrz auta lub spojrzeć jak wyglądają ślady po fabrycznym stanie śrub.
Dziwne jest to, dlaczego w warsztatach tego nie robią. Przecież to jasne, że na tych mocowaniach spokojnie można uzyskać taką minimalną różnicę.

niebieskiultras:
na pewno miałem rozłączane bo sam to rozbierałem  :mrgreen:  przy wymianie poduszki . nie przeszkadza to w normalnej jeździe także nie ruszam

Złośnik:
Przeszkadza, nie przeszkadza. Taka rozbieżność powoduje ściąganie auta w konkretną stronę. W twoim przypadku - w lewo.
Delikatny negatyw powinieneś mieć na obu kołach z przodu. Chyba norma jest maks. 30'.

niebieskiultras:
żeby to wyprostować mam odkręcić śruby mocujące poduszkę i maksymalnie wyciągnąć kolumnę na zewnątrz i wtedy poskręcać ?  czy jak ? wytłumacz mi to jakoś łopatologicznie bo nie rozumiem

Złośnik:
Te śruby które łączą kolumnę do zwrotnicy. Chwytasz powyżej miejsca łączenia i pchasz maksymalnie do środka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej