Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Hyundai santa fe II 2.7 V6 189 czujnik wału ko

<< < (2/5) > >>

gto.ferrari.599:
Witaj... Objawem uszkodzonego czujnika wału korbowego jest gaśnięcie silnika podczas normalnej pracy... (ale nie jakieś spadki obrotów czy inne cuda);
kupuj tylko ori jak radzi Prezes Kosmos :mrgreen:

martinez98:
Na LPG i na PB robi to samo? Sonda lambda żyje? Błąd by pomógł, ale objawy średnio pasują do tego co piszesz.

jelsyn1:
U mnie jest tak że on nie gaśnie całe szczescie ... na  istalacji gazował (sekwencja) i na paliwie jest to samo . czytałem że przy instalacji gazowej czesto czujniki wału korbowego robi wysiadke i objawy sie zgadzaja nierówna praca silnika spadek mocy ... :-| jeszcze podjadę z nim i ten numer błędu spisze tylko u tylko juz u dwóch mechaników byłem i mieli problem z dokładnym odgadnieciem przyczyny mówią że z niemcami nie ma problemu a z tym coś nie mogą  :-?  może dla tego że to wersja amerykanska

lucjan:
A weź kolego przemyśl, czy czasem nie jest to sprawa wymagająca regulacji luzu zaworowego.
W Sanciaku nie ma hydraulicznej regulacji luzu zaworów. W sytuacji jeżdżenia na LPG, kiedy to temperatura spalania jest wyższa niż na benzynce, dochodzi z czasem do zmniejszania się luzu zaworów.
W konsekwencji silnik zaczyna pracować nierówno. Jest to szczególnie widoczne na wolnych obrotach. Przy pracy zaś na wyższych obrotach konie tracą animusz.

martinez98:

--- Cytat: "jelsyn1" --- czytałem że przy instalacji gazowej czesto czujniki wału korbowego robi wysiadke i objawy sie zgadzaja nierówna praca silnika spadek mocy ... :-|
--- Koniec cytatu ---

Bzdury. Co ma gaz do czujnika? Niedługo da się wyczytać, że wyważenie kół spieprzone bo gaz.
Jedź do porządnego warsztatu, może gdzieś, gdzie się w azjatyckich specjalizują.

--- Cytat: "lucjan" ---W Sanciaku nie ma hydraulicznej regulacji luzu zaworów.
--- Koniec cytatu ---

Ależ jest. W 2.7 oczywiście, że jest hydraulika. w 2.4 chyba nie ma.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej