Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Hyundai santa fe II 2.7 V6 189 czujnik wału ko
kosmos2011:
Możesz jeszcze spróbować wymienić olej na jakiś "lepszejszy" :-D
DrVenom:
Ja bym jeszcze zmierzył ciśnienie na cylindrach...
baltus:
W tym silniku czujnik położenia wału jest blisko kolektora wydechowego.
Na skutek wysokiej temperatury uszkadza się izolacja przewodu czujnika .
Wizualnie tego nie sprawdzimy.
Zakup nowego w serwisie hyundaia nie jest drogi jakieś 150 pln
dawidpietruch:
Witam , poszukuje informacji na temat regulacji luzu zaworów w Hyundaiu Santa Fe CM 2,7 v6 2009r . Z tego co już wyczytałem na forum to wiem , że jest regulacja płytkowa . Jakie mogą być koszty takiej regulacji i jak to wygląda od strony technicznej. W rozmowie z jednym z mechaników usłyszałem , że jest to trudna regulacja i bardzo czasochłonna . Pozdrawiam
kosmos2011:
--- Cytat: "dawidpietruch" ---Z tego co już wyczytałem na forum
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli już wyczytałeś to dlaczego tam nie dopisałeś Swojego pytania?
--- Cytat: "dawidpietruch" ---że jest regulacja płytkowa
--- Koniec cytatu ---
:shock:
--- Cytat: "dawidpietruch" ---W rozmowie z jednym z mechaników usłyszałem , że jest to trudna regulacja i bardzo czasochłonna.
--- Koniec cytatu ---
Jest w tym trochę prawdy bo najpierw trzeba zrobić pomiary potem zakupić "szklanki" o odpowiedniej długości i na końcu dokonać wymiany.
Numery i wymiary "szklanek" (trzeba kliknąć na numer 22226C) http://epc.japancars.ru/hyundai/#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
Nawigacja
[#] Następna strona