Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Hyundai santa fe II 2.7 V6 189 czujnik wału ko

<< < (3/5) > >>

lucjan:

--- Cytat: "martinez98" ---
--- Cytat: "jelsyn1" --- czytałem że przy instalacji gazowej czesto czujniki wału korbowego robi wysiadke i objawy sie zgadzaja nierówna praca silnika spadek mocy ... :-|
--- Koniec cytatu ---

Bzdury. Co ma gaz do czujnika? Niedługo da się wyczytać, że wyważenie kół spieprzone bo gaz.
Jedź do porządnego warsztatu, może gdzieś, gdzie się w azjatyckich specjalizują.

--- Cytat: "lucjan" ---W Sanciaku nie ma hydraulicznej regulacji luzu zaworów.
--- Koniec cytatu ---

Ależ jest. W 2.7 oczywiście, że jest hydraulika. w 2.4 chyba nie ma.
--- Koniec cytatu ---

Ośmielam się nie zgodzić z tezą, iż w 2,7 jest hydraulika.
Mam ten motor, miałem takie objawy jak opisuje kolega. Diagnoza mechanika była jedna - zmniejszenie się luzu zaworowego. Skończyło się na zdjęciu pokryw zaworów, regulacji zaworów. Od tej pory motorek pracuje równiutko, ciuchutko i wydajnie jak pszczółka.

kosmos2011:
Obydwaj macie rację w SM hydrauliczna regulacja, a w CM płytki.

mdeja:
Podłączę się z zapytaniem. Na zimnym silniku klekoczą mi zawory, co uspokaja się  po nagrzaniu silnika. Auto mam od kwietnia 2014, objawy ukazały się z pierwszymi chłodami jesiennymi. W zimie masakra - ale samochód na luzie rozgrzewam zawsze pod domem z 5 minut.

Mam wersję amerykańską 2.7v6 4x4 Santa Fe II generacja CM (produkcja grudzień 2006 ALABAMA) - z automatem 4 biegowym. Od kwietnia 2014 instalacja LPG - (montowana przeze mnie - wcześniej auto gazu nie znało). Silnik to słabsza wersja 173 albo 175 koni - w każdym razie nie jest to europejskie 189 KM. Czy w moim aucie też są zawory regulowane na płytkach? Patrząc w ASO po numerze VIN wychodzi mi mi część o numerze 22226-3E001 o wymiarze nominalnym, albo nadmiarowe. Byłem pewien  ze mam szklanki hydrauliczne a nie płytki

kosmos2011:

--- Cytuj ---Obydwaj macie rację w SM hydrauliczna regulacja, a w CM płytki.
--- Koniec cytatu ---

Cytując siebie chciałbym skorygować błąd w CM silnik 2.7 są wymienne popychacze o różnych wymiarach, a nie płytki.

Mdeja w Twoim też.

Na rysunku element o numerze 22226C.

http://epc.japancars.ru/hyundai/#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%3D

mdeja:
Czyli jeśli w pewnym zakresie obrotów na zimnym silniku klepie - to skasowanie tego nadmiernego luzu polega na kupnie wiaderka popychaczy o różnych wymiarach i wymianie...?

Nie cytujemy (szczególnie w całości) wypowiedzi, na którą odpowiadamy, jeśli jest ostatnim postem w wątku. Usunięcie cytatu. tekla

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej