Forum > Accent

[Accent X3] Nie opuszcza się szyba manualna

<< < (2/3) > >>

w1esiek:
Źle zaznaczyłem w profilu, miało być X3

Poradziłem sobie z korbą, ale nie wiem jak się ściąga wajchę otwierania drzwi. Jest tam jedna śruba którą odkręciłem, ale cały mechanizm nie wychodzi bo jest on połączony takim drutem z zamkiem wewnątrz drzwi. Jak to wyciągnąć tak żeby nie uszkodzić mechanizmu a żeby cała tapicerka zeszła?

niebieskiultras:
trzeba go delikatnie podważyć od wewnątrz
ja szarpałem aż urwałem zaczepy :D (zbyt dużo siły)

kosmos2011:
W1esiek napisz na PW do Administratora o poprawę profilu : silnik i model na X3.

Żeby zdjąć tapicerkę drzwi trzeba wypiąć drut z klamki wewnętrznej, albo tak manewrować tapicerką żeby klamka wyszła przez otwór w niej.

w1esiek:
Dobra juz to zdemontowalem. Trzeba złapać za całą tą obudowę klamki, przesunąć w stronę przodusamochoduu i wyciągnąć, bo jest to na takich zaczepach pprzypominających haki.
No dobrze mam wszystko zdemontowane ale nadal nie mam pełnego dostępu do mechanizmu opuszczania szyby bo jest on jakby wewnątrz drzwi. Probowalem ręką wymacać jakiś problem z tym układem i wydaje mi się ze problem siedzi przy samej korbie. Podczas kręcenia korbą wokół niej zwija się drucik który w pewnym momencie blokuje dalsze kręcenie. Jak się dostać do tej korby z drugiej strony?

kosmos2011:
Żeby wyciągnąć mechanizm podnoszenia/opuszczania szyby trzeba:

Uważaj na szybę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej