Forum > Getz
[Getz] Rozbiórka panelu sterowania szybami.
Fazi:
:roll: Kurako - czytaj dokładnie posty. Napisałem że żarówek się nie da bo ich nie ma! Są diody!
Żeby zmienić podświetlenie lub naprawić bo nie świeci któryś przycisk musisz go rozebrać i przelutować diody. A jak już koledzy wspomnieli wcześniej nie jest to takie proste. Ja próbowałem (mówię o pojedynczym przycisku a nie całym panelu po stronie kierowcy) i połamałem plastik tego przycisku. Jest bardzo twardy i kruchy.
Co do filmiku to zastanów się najpierw co ten gość robi? ) bo z tego co ja widzę to on lutuje tylko zworkę dzięki której szyba automatycznie sama opada i się unosi. Ty pytasz o żarówki podświetlenia przycisków a filmik pokazuje całkiem coś innego. W żadnym momencie na filmiku nie jest wymieniana żarówka ;-)
Kurako:
no wiem, ale jest pokazane jak wyglada przycisk od wewnątrz, i widać gdzie są diody :) i z tego co widać, nie wygląda to jakoś na bardzo zaawansowana czynność.
Fazi:
Od razu tak trzeba było ;-) że chcesz zobaczyć przycisk. Jak się przy okazji uda na jakiś spocik wyrwać to ci ten mój przycisk przywiozę pokazać. Sobie go pooglądasz i zobaczysz jakie to ustrojstwo ;-) i że nie ma tak łaps.
Kurako:
ale on ten przycisk na filmiku przecież rozebrał, i dioda jest tam już w zasiegu reki ?
Fazi:
Dokładnie tak dioda jest praktycznie w zasięgu ręki, ale on rozebrał cały panel. A w przypadku np. tylnych drzwi lub drzwi pasażera masz sam pojedynczy przycisk i wtedy już nie jest tak łatwo. No chyba że akurat w Lantrze jest tak ciężko a Getz już ma inne prostsze rozwiązanie.
Nawigacja
[#] Następna strona