Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Niepokojące odgłosy skrzyni biegów

<< < (2/6) > >>

Speedy112:
Mialem 2 auta z walniętą dwumasą i objawy takie same. Hałas na jałowym który ustawał po wciśnięciu sprzęgła. Jak już się okaże,że to to. Przerób na wersje bez tego wynalazku.

dziki1971:
Witam umnie to samo,dwumasy brak,sprzegło tarcza docisk i łożysko nowe takie same odgłosy,juz rok tak jezdze i nic sie nie dzieje,wiec napewno to nie dwumasa i łozysko wyciskowe,jeden szpec mówił ze tak mają niektóre wozy,co otym sądzicie.

vanhelsing:
A ja sądzę,że to prawdopodobnie nie dwumasa.Dlaczego? Ano dlatego,że są duże szanse,że auto kolegi nie ma dwumasy,tylko stałe koło zamachowe.Sugeruję sprawdzić.Jeśli dwumasy nie ma,to dalej pozostaje problem :-) Ale ja bym na pewno nie rozbierał skrzyni i nie pchał się w koszty,żeby to sprawdzić.Takie same objawy miałem kilka lat temu w innym aucie-ni to szumy,ni to "żegotanie" od czasu do czasu z okolic skrzyni ustępujące po wciśnięciu sprzęgła.Jeździłem z tym 3 lata.Nic się nie stało.Sprzedałem auto wujkowi i jeździ do dziś.

michaelsoltys:
Panowie słyszałem też o łożysku w skrzyni które ma doprowadzone smarowanie ale jest łożyskiem zamkniętym, i że one często pada. Pierwsze łożysko po zdjęciu dekla od lewej strony?

dziki1971:

--- Cytat: "michaelsoltys" ---Panowie słyszałem też o łożysku w skrzyni które ma doprowadzone smarowanie ale jest łożyskiem zamkniętym, i że one często pada. Pierwsze łożysko po zdjęciu dekla od lewej strony?
--- Koniec cytatu ---

Byc moze ze tak ma ktos zdjecia niech podesle szkrzynie w przekrojulub z service manuala.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej