Forum > ix35 EL
[ix35 EL] krzywa kamera cofania
cark:
ha ha. Powstanie nowa akcja serwisowa?
kicek83:
no moim zdaniem trzeba coś z tym zrobić tak być nie może.Mi to przeszkadza może innym nie ale... nie po to się dopłacało do kamery 500 zł żeby oszukiwała ona miała pomagać przy cofaniu, parkowaniu!!!!
malarz:
--- Cytat: "cark" ---Zauważyłem, że żółte linie na wyświetlaczu w radiu NewYork 830, mające pomóc w orientacji podczas cofania, nie są równoległe do samochodu i podczas jazdy wąskim podwórkiem, wydaje się, że jestem bliżej jednego muru, niż drugiego, gdy jadę dokładnie pośrodku. Jak to u was wygląda?
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumiem. Linie nie sa rownoległe do osi samochodu czy sa przesuniete tak ze nie oznaczają jego granic?
Jeżeli cofasz "na linie" i nie zmienia sie odległość do muru to znaczy ze oś podłużna samochodu nie pokrywa sie z osia linii ale jest do niej rownoległa. Nie widze w tym problemu bo mozna wyrobic sobie nawyk korekty.
Gorzej jak jadąc w/g linii zbliżsasz sie do ktoregos boku.
Wydaje mi sie ze te linie sa szersze od samochodu bo jak cofam przy krawezniku to kola maja do niego kilka cm a linia jest grubo na nim. Ale nie mam pewności.
Dla pewności sprawdze przy okazji.
kicek83:
malarz linie są tak przeunięte że nie oznaczają granic stojąc za autem po środku na ekranie stoisz na jednej z linii więc cofając na kamerze jeszcze przeszkody nie widać a czujniki piszczą bo wjeżdżamy na coś czego na kamerze jeszcze nie widać. Ty pewnie masz inną kamere wiec nie masz tego problemu.
malarz:
na to wyglada (nie mam tez piszczków).
Moja kamera jest w lewym, gornym rogu tablicy (jak patrzymy na samochod z tylu) obok klamki klapy.
Tez ma troche przeklamany obraz bo widze minimalny skrawek rejestracji ale ,jak na razie, problemow nie mam.
Nawigacja
[#] Następna strona