Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Błąd w ECU TID:$01 CID:$02

(1/2) > >>

dziki1971:
Witam po przeskanowaniu mojego ECU wyskoczył mi taki błąd,rich to lean sensor threshold voltage(constant) TID:$01 CID:$02,co to moze oznaczac.

vanhelsing:
Znaczy to mniej więcej,że został przekroczony próg napięcia na czujniku.Czyli ładuje za mocnym prądem.

kosmos2011:
Dziki1971 ,a jaki to błąd w normalnym języku skanerów OBD.

Zapraszam do tematu http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6090 i wypróbowanie jako pierwszy w SF programu diagnostycznego. Oczywiście zachęcam do podzielenia się doświadczeniami.

W Twoim aucie DLC wygląda tak

dziki1971:
Witam, tak juz sie zabrałem za to,kabel zamowiony,kosmos2011 czy to oznacza ze to zadziała bez problemu umnie,w jednym  z postuw pisze zeby nie łączyc z pinem 7, tylko w coupe,a w opisie pisze zeby 8,12,15 połaczyc z 7, jakie wiec piny mam spiąc , bo niewidze tam ABS itp.i z jakim z pinem 2 nie z 7,niechciałbym cos spaprac w hultaju,pzdr

kosmos2011:
Trzeba pamiętać że numery pinów które trzeba złączyć ze sobą to piny na płytce drukowanej interfejsu.

W SF 2004 D4EA trzeba w interfejsie złączyć pin 7 z pinami 12 i 8 nie dotykamy pinu 15.

Najlepiej bez żadnego lutowania podłącz interfejs i sprawdź ten błąd który wyskakuje (pewnie jest to błąd czujnika silnika).

Na schemacie który zamieściłem wcześniej jest jeszcze drugie złącze 10 pinowe w kształcie litery C.

W tym złączu znajduje się pin 4 Code Save który służy do kodowania pilotów centralnego zamka i immo, ale o tym może później.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej