Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
[Sonata EU4] Proszę o pomoc w doborze listwy lpg. Sonata 2.7
KAROL208:
Szczerz mówiąc to przy cenie nowych wtrysków nie wiem czy jest sens kombinować i bawić się w czyszczenie.
Miałem horizony w swoim daihatsu kiedyś szybkie wtryski tylko że dosyć głośne już prawie 4 lata służą w aucie, ale już chyba czas na nie bo zaczęły się cyrki właśnie z wolnymi obrotami.
Kumaty gazownik powinien sprawdzić jak pracują wtryski LPG i określić ich stan.
Co do przepuszczania LPg przez wtryski to możesz po wyłaczeniu silnika włożyc końcówki wtrysku do pojemnika z woda i zobaczyć czy bąbelki nie idą. Tak samo wężyk podciśnienia z reduktora.
henex:
Czy taka listwa będzie ok? http://allegro.pl/omvl-dream-xxi-listwa-wtryskowa-reg-fast-3-cylindr-i4550692295.html
Myślę że sam sobie dam radę z wymianą , pewnie uszczelkę kolektora wcześniej pasuje kupić, potem na kalibracje pojadę. Dziwne ale po zmianie filtrów silnik lepiej pracuje, błędu nie wywala. Nie wiem ale czy to możliwe że na jednej listwie jeden lub dwa wtryski leja ale momentami działają prawidłowo?
KAROL208:
listwa cenowo ok i jakościowo. Co do wymiany to trzeba w programie przestawić typ wtryskiwacza i zrobić od nowa kalibracje i ustawienia. Każdy wtrysk ma inna charakterystykę pracy
Nawigacja