Autor Wątek: [ix35 EL] Ogrzewanie  (Przeczytany 4599 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kris1

• Gość
[ix35 EL] Ogrzewanie
« dnia: 09 Wrzesień 2014, 08:50:01 »
Witam,
kilka razy zauważyłem w drodze do domu (po nocnej zmianie), że z kratek nawiewów leci ciepełko. Oczywiście ogrzewanie miałem wyłączone. Ranki są teraz już chłodne i tak sobie pomyślałem czy w Naszych hultajach jest jakieś ogrzewanie dodatkowe. Tak miałem w Skodzie Oktawi 1.9 TDI, przy niskich temperaturach (do momentu osiągnięcia przez silnik optymalnej temperatury) samoczynnie włączało się ogrzewanie elektryczne. Czy tu jest coś podobnego? W instrukcji o takim czymś nie wspominają. Dzięki z góry za odpowiedzi.

Offline jacek2

• Giełda
[ix35 EL] Ogrzewanie
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Wrzesień 2014, 10:23:37 »
Jest coś na rzeczy, bo jeśli masz ustawione ogrzewanie na min temp Np +18, lub +19 stC to w zimne ranki lub wieczorem, częściowo włącza się ogrzewanie wnętrza pojazdu. nagrzeje trochę kabinę i się wyłącza. Jest sterowane prawdopodobnie wskazaniami termometru zewnętrznego pojazdu i komputera.... :mrgreen:

kris1

• Gość
[ix35 EL] Ogrzewanie
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Wrzesień 2014, 12:58:47 »
jak wspomniałem panel sterowania jest wyłączony a i tak z nawiewów leci ciepło. Włącza się niezależnie od tego?

Offline jacek2

• Giełda
[ix35 EL] Ogrzewanie
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Wrzesień 2014, 09:03:37 »
Może tak być. W poprzednim aucie tak miałem.Ogrzewanie wyłączone całkowicie, a podczas jazdy początkowo nawiew ciepłego powietrza następował, ale tylko w zimne dni (wieczory i poranki....