Forum > Accent
Woda wcieka do wnętrza samochodu - Accent '97
horvat:
Zauważyłem ostatnie że mam mokro pod nogami (tylko po stronie kierowcy z przodu) .
Spradwdzalem wszystko na ile to mozliwe przy tej pogodzie nigdzie nie znalazlem dziury .
Ktoś mi powiedział że przednia szyba mogła się rozkleić i cieknie po belce , inni że przez drzwi , następni że kanaliki na podszybiu .
Sprawdzałem wiec drzwi kanaliki nie zapchane , podszybie kanaliki nie zapchane , wiezdzalem na kanał zadnej dziury nie znalazlem , rozebrałem tapicerke (uff...) morkro jak diabli wywaliłem tą wyściółke bo zniej kapało obejzalem wszystko i zadnej dziury ni ma , zostaje chyba tylko lać wodą po aucie i patrzeć gdzie cieknie.
Może ktoś miał podobny problem ? i zna rozwiązanie problemu !!!!!!!!
<glupek2> <glupek2>
IgoReCzeK:
Witam. Choć problem z pozoru wydaje się być banalnym, to taki nie jest szczególnie w okresie zimowym, gdzie podsiąknięta woda będzie zamarzać. Nie ma na to lekarstwa, a w swoim poście w zasadzie wyczerpałeś wszystkie moźliwości przedostawania się wody do wnętrza samochodu i najwyraźniej jest to któraś z nich. Osobiście stawiam bardziej na uszczelkę ( klejenie ) szyby przedniej lub uszczelkę przy drzwiach, ale skoro masz zdemontowaną część tapicerki, to proponuję polać samochód wodą pod ciśnieniem i czekać wewnątrz na rezultaty tego zabiegu ( oczywiście robiąc to dwuosobowo i jednocześnie ). Pozdrawiam i życzę szybkiego ustalenia miejsca przecieku - Igor.
RHO:
Miałem to samo... woda przeciekała przez przednia szybę i pod plastikiem słupka który służył jako rynna , ściekając tworzył "brodzik" pod nogami. Sprawę załatwiłem silikonem (uszczelniaczem dekarskim) którym uszczelniłem szybę od zewnątrz po wyjęciu uszczelki maskujacej. Prosta robota i w moim przypadku skuteczna.Powodzenia!
horvat:
Jeżeli to takie proste to mam nadzieje że u mnie też to jest na razie zasilikonowalem pół podwozia :) ale bez zmian woda nadal się zbiera jutro spróbuje z szybą !!!!!
mihu_24:
a któryś korek nie wypadł?kiedyś w pony też miałem jezioro ale winny był gumowy korek w podłodze,który o mało nie wypadł - po wymianie na nowe problem zniknął.
Nawigacja
[#] Następna strona