Forum > Accent

Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan

<< < (2/108) > >>

kosmos2011:
Tak Norton 360.

Zbyszek:
Tak, myślałem :) To Norton wywala ten plik. Musisz poszukać w jego ustawieniach bo da się tę funkcję wyłączyć.

radeks:
witam!

połączyłem sonatę 2.7 z 2003.

wchodzę wszędzie. należy tylko dobrać i poeksperymentować z wyborem samochodu. silnik łączy na ROM od sonata Korea 1999 do 2004. skrzynie biegów automat na sonata USA.

kasuje i znajduje wszystkie błędy tez Immobilizer. jedyny problem to po wyborze FIX i podglądzie graficznym sond lambda urywa nagle komunikacje i nie idzie nic sczytać.

u mnie pokazuje ze napięcia na pierwszych sondach jest miedzy 0,2 do 0,8 voltów i nagle wyskakuje 5 Voltów. Po chwili jest znowu poniżej 1 Volta i tak w kolko. Wiec wymienię 2 sondy i zobaczymy czy to błędy softu czy sond.

na tylnych za katem jest na dwóch sondach identyczne napięcie. wiec tez dziwne. ale poniżej 1 V.

Ogólnie pomysł świetny.

PZD

Radek

waszek_rmc:
Hmm.. A z Tuskiem też nie powinno być problemów? Jak czytałem źródło, to tam wspominali, że w młodszych nie trzeba nic lutować, bo CAN sobie poradzi. Prawda to? Kumpel ma do BeeMki kabel (x3, 2007), podpasuje?

mINA87:
Ja już od pewnego czasu korzystam.
Autko to Sonata 2.0 CRDI z 2006 roku.
Kabelek to chińczyk VAG K+CAN - działa bez problemu.
Wcześniej próbowałem VAG KKL zachęcić do działania, podpinałem się pod różne linie, ale żadne ECU nie chciało gadać po K-line, więc jeśli ktoś ma problemy z autkiem które teoretycznie wspiera CAN, to polecam kabelek VAG K+CAN.

Ja miałem problemy z tą funkcją oscyloskopu/odczytów czujników na żywo - zwiesza się u mnie.
Błędy odczyt + kasowania działa.
Wszystkie informacje zczytują się bez problemu.
Teraz mam zamiar zrobić kalibrację MAF, ale padła mi bateria w netbooku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej