Forum > Accent
Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan
Lukasz.Story:
Witam! Posiadam Hyundaia Santa Fe 2.2 crdi z 2006 oraz przelutowany wg waszej instrukcji kabel ft232rl . Działa mi ABS, BCM itp. Moge nawet jakieś kalibracje przeprowadzać . Ale schody zaczynają się przy silniku . Program odczyta błędy , ale gdy wejdę w current data to rom się wiesza. Nic nie można zrobić. Bardzo zależy mi na podejrzeniu korekcji wtrysku. Próbowałem rożnych prędkości, nawet rozlutowałem kabel by zobaczyc jak jest na oryginalnym , ale jest tak samo. Jakieś pomysły?
kamil231987:
Witam posiadam interfejs do kasowania i sprawdzania błędów. Nie jest to tani elm . W razie problemów zapraszam na priv a pomogę kolegom z forum z okolic Sosnowca. :-D
MarianH:
Hej.
Mam Hyundai i30 iii pd 1.6 crdi. U mnie zadziałał program Car scanner ściągnięty za free z Google Play i OBD2 "Viecar". Łączy się przez bluetooth i pozwala sprawdzić raczej większość sterowników auta. ABS, ESP, silnik, poduszki, TPMS. Program dla mnie i większości użytkowników wystarczający do sprawdzania ewentualnych błędów i czujników i kasowania. Pewnie jest to jakaś alternatywa dla GDSa, tylko że dużo tańsza. Nie wchodziłem do opcji modyfikowania i programowania...
Pozdrawiam
waszek_rmc:
Jaki dokładnie masz interfejs? (Możesz puścić linka)? To co znajduje to zwykle ELM.. z tym ze 4 x droższe.
MarianH:
Witam
Namiary dostałem od kolegi z forum Svistakk, jemu w Hyundai i30 GD działało. U mnie w PD 1.6crdi 2017 też działa. W międzyczasie wszedłem do menu "kodowanie i obsługa" (to tryb eksperymentalny i mogą uszkodzić samochód" tak napisali). Próbowałem tylko na szybko zmienić przegląd serwisowy z 20tyś na mniejszy ale się nie udało. Błąd TPMS brak czujników też wykrył i skasował na działającym silniku, oczywiście po uruchomieniu znów się pojawi, ponieważ w letnich kołach ich nie mam. Generalnie kodowanie i obsługa w bezpłatnej wersji programu okrojone. Program wyświetla sporo czujników i działają. Tak czy inaczej jest jakiś postęp :)....Może ma ktoś inny działający program?
https://allegro.pl/oferta/elm-327-v1-5-viecar-obd2-bluetooth-4-0-elm327-v1-5-9248672052
Ściągają z Chin ...ale u mnie był po 1,5 tygodnia :)...
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona