Forum > Accent
Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan
tork:
I30 FDe benzyna 2009
kupiłem kabel "VAG KKL PL USB FTDI 232"
https://allegro.pl/vag-kkl-pl-usb-ftdi-232-rl-vw-seat-audi-skoda-i7210762920.html?snapshot=MjAxOC0xMS0xN1QyMjozNDowMC4zMzVaO2J1eWVyO2M5N2VhMDM1YWY2M2Q5Y2ExNWY0OGE4N2Y2N2Q3MDlmNTZkMjgzZjJmMGZiOWNkY2YxMjVkMGUxYjk5ZDkyYTc%3D
Odczytuje ABS, SRS+AIRBAG, BCM. Nie odczytuje tego co idzie po CAN (np. silnik).
Czy kupując inny kabel odczytam coś więcej?
west40:
Z tego co już przetestowałem to nie pomoże inny kabel. Ogólnie ten program to wynalazek. Do odczytania błędów silnika wystarczy Ci np. ELM. Mój elektryk połączył się u mnie ze wszystkimi systemami maszynką Delphi z przystawką przepinającą piny według potrzeby. Miał dostęp do funkcji których nie ma w hi_scanie. Niestety, nieopłacony abonament nie pozwalał na dohłębną modyfikacje niektórych funkcji ale zgranie sowtwaru i modyfikacja oprogramowania sterownika silnika poszło bezproblemowo.
slavo666:
Witam
Koledzy średnio orientuje sie z tymi interfejsami i programami, a potrzebuje czegos co pozwoliło by mi nie tylko odczytac błędy silnika, ale np. wyłączycć TPMS. czy znajde coś obecnie np na allegro do 300zl (najlepiej na BT lub Wifi) co nie bedzie wymagało przeróbki i do tego jakiś program. Może pytanie śmieszne (raczej na pewno) ale jak dotąd nigdy się tym nie bawiłem, a z hyundaiem na pewno zostane na dłużej
west40:
Nie znajdziesz nic w tej cenie.
malutki1989:
Skąd można pobrać program? Jakieś działające linki mile widziane.
Mam autko od kilku dni, chciałbym sprawdzić przy użyciu interfejsu, czy z silnikiem i innymi modułami wszystko jest ok. Wydaje mi się, że podczas uruchamiania silnika świeci się za mało kontrolek na liczniku.
Jak na razie walczę z instalacją do radia (ucięta wtyczka) i paroma spalonymi żarówkami w przełącznikach.
Kabel mam, chodzi o sam program.
Ewentualnie może jest ktoś ze świętokrzyskiego, kto mógłby mi przeskanować Getza za rozsądne pieniążki.
Nawigacja
[#] Następna strona