Forum > Accent
Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan
szyblaszczyk:
--- Cytat: "green0210" ---Wydaje mi się że kabel jest ok.
Ja w swoim nie mogłem się połączyć z silnikiem, dopiero na kablu z can'em poszło.
ABS moim zdaniem idzie po zwykłej transmisji.
Sprawdź czy na pewno dobre piny zlutowałeś i czy u ciebie ABS jest na 8 pinie.
Przy próbie połączenia, na dole widać na który pin cascade próbuje przeskoczyć.
Jeszcze można próbować zmienić w programie baud rate Control na 9600.
Spróbuj inną wersję cascade, próbuj do skutku aż się połączy, czasem nie chce od razu.
Włącz, wyłącz zapłon, od nowa podłącz kabel i.t.d
Zauważyłem że nie zawsze działa to połączenie idealnie.
--- Koniec cytatu ---
Próbowałem różnych kombinacji. :-/ Właśnie widzę, że Cascade próbuje się łączyć pinami 7 oraz 8 w ABS. Dlatego nie wiem dlaczego kabel z CAN miałby pomóc.
gallard:
Witam,
przeczytałem cały wątek ale mam mętlik, który kabel będzie odpowiedni do mojej Sonaty 2006 2.0crdi. Z tego co wywnioskowałem zarówno VAG K+Can 1.4 i VAG KKL powinien być odpowiedni. Nie wiem czym dokładnie różnią się te wersje i czy mogłby ktoś doradzić który będzie najbardziej odpowiedni? Głównie zależy mi na sprawdzenie pracy silnika.
Pozdrawiam
bolo:
VAG KKL PL USB FTDI 232 RL taki z opisu Allegro kupiłem i jest ok.
Takie coś mam w historii. Czy błąd z czujnikiem położenia wałka (wału czy wałka?) może być problemem z wypadaniem zapłonu?
Co z resztą?
Arunio:
Panowie, warto wydać półtora stówki? Czy można coś tańszego? http://allegro.pl/pl-sdprog-interfejs-bt-obd2-icar2-elm327-hyundai-i6569563654.html
west40:
Arunio, sam kożystam z V-Gate i do tego program Piston. Naprawdę chodzi fajnie i doskonale odczytuje błędy ( sprawdzone na pacyfice, vectra, dwa modele daihatsu i colt). Ale niestety obsługuje tylko silnik. Fajnie by było co by był podgląd także w ABS i ASB.
Nawigacja
[#] Następna strona