Forum > Accent
Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan
srbastek:
U mnie było to samo, na niektóre rzeczy mogłem wejść bez problemu, na innym non stop był błąd połączenia.
Francuzzzz:
Witam czyli i40 za pomocą tego cuda się nie podepnę a wiec co mi zostało ?????
Biger77:
Witam czy ktoś z forumowiczów wybiera się na wakacje nad morze w okolicach Kołobrzegu??
szyblaszczyk:
Cześć! Mój samochód to Hyundai Coupe SIII 2007 2.0 (wersja brytyjska, mieszkam w UK) i niedawno zakupiłem ten oto kabelek :
http://allegro.pl/vag-kkl-pl-usb-ftdi-232-rl-vw-seat-audi-skoda-i7210762920.html
Zlutowałem w nim pin 7 z pinem 8, aby odczytać gdzie leży problem świecącej się kontrolki ABS i przystapić do wymiany wadliwej koronki lub sensora.
Udaje mi się połączyć z samochodem - mam ogólne informacje w Cascade plus możliwość łączenia sie z silnikiem. Natomiast nie potrafię sobie poradzić z połączeniem z ABS-em. Ciągle jest komunikat "Can't establish communication". Dokonałem zmian w ustawieniach portu jak w poście pierwszym.
Wyczytałem tutaj, że dla HC z 2007 roku może być potrzebny kabel VAG K + CAN
Czy rozwiązaniem jest kupno takiego kabla?
http://allegro.pl/vag-commander-hex-eeprom-k-can-diagnoza-licznik-i5389786246.html
Raz jeszcze podkreślam, że udaje mi się połączyć z samochodem i silnikiem. Problemem jest natomiast ABS, z którym połączyć sie nie mogę. Czy więc inny kabel może pomóc czy po prostu "ten typ tak ma"?
green0210:
Wydaje mi się że kabel jest ok.
Ja w swoim nie mogłem się połączyć z silnikiem, dopiero na kablu z can'em poszło.
ABS moim zdaniem idzie po zwykłej transmisji.
Sprawdź czy na pewno dobre piny zlutowałeś i czy u ciebie ABS jest na 8 pinie.
Przy próbie połączenia, na dole widać na który pin cascade próbuje przeskoczyć.
Jeszcze można próbować zmienić w programie baud rate Control na 9600.
Spróbuj inną wersję cascade, próbuj do skutku aż się połączy, czasem nie chce od razu.
Włącz, wyłącz zapłon, od nowa podłącz kabel i.t.d
Zauważyłem że nie zawsze działa to połączenie idealnie.
Nawigacja
[#] Następna strona