Forum > Accent

Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan

<< < (83/108) > >>

marrgoss:

--- Cytat: "wnoga" --- Jaki kabel nabyć i ewentualnie gdzie aby ogarnąć mojego Hultaja ?
--- Koniec cytatu ---

Ja kupiłem tu w dobrej cenie:
http://allegro.pl/najlepszy-najtanszy-vag-usb-kkl-line-we-wtyku-obd-i6613000433.html
po zainstalowaniu Cascade i sterowników, łaczy bez problemu, diagnozuje silnik i problemy.
Nie lutowałem kabelków bo nie mam ABS itd.
VAG pokazuje nawet więcej wykrytych problemów silnika niż zwykły ELM327 - podłączałem na zmianę ELM i tego VAGa, to ELM mi nie widział błędu P0130, o którym akurat  piszę na forum, a VAG go pokazywał.
Nie doszedłem co prawda jak wykasowywać błędy w Cascadzie więc wykasowałem je ELM-em w ScanMaster/ScanXL. On jest jednak jak dla mnie graficznie przyjaźniejszy w obsłudze.

Mr_T:
Witam
Mam takie pytanie, czy jest jakaś różnica w skanowaniu silnika po przez złącze OBD a tym 20pin-owym w komorze silnika? skanuje ELM 327 i nie widzi błędów, a silnik odpala i gaśnie jak jest zimny

Francuzzzz:
Witam przewertowałem cały temat ale nigdzie nie znalazłem czy za pomoca tego kabla i przlutowaniu pinow połącze się z i40-tką ??

http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-do-hiundai-kia-na-k-line-i5629181889.html

green0210:

--- Cytat: "Biger77" ---Witam mam program Cascade i próbuje zapisać piloty które były rozładowane,baterie wymienione ,sprawne sprawdzone.Problem jest że auto nie widzi pilotów.Jakieś sugestie??
--- Koniec cytatu ---

Czy już sobie poradziłeś?
Akurat ostatnio programowałem piloty do mojego Carens'a i poszło  :-)
Jak coś to pisz, może pomogę.

darekn15:
Witam, koledzy może ktoś kto ma interface i używa Cascade wypowiedział by się w kwestii stabilności pracy tegoż.
Swoje uwagi podałem w poście nr #409 (kilka postów wyżej). Sprzedawca stwierdził że zapewne jest problem z Win 64-bit i interfejs stabilnie będzie pracował tylko z Win 32, ale ostatnio próbowałem łączyć się za pomocą  starego Win XP 32 bit i niestety jest tak samo , połączenie się zestawia, ale szybko się zrywa.
Więc czekam na Wasze opinie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej