Forum > Accent

Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan

<< < (67/108) > >>

miechomiecho:
Mi ten kabel KKL nie zadziałał, mimo, że polutowałem zgodnie ze schematem. Sterowniki od VAGA, podmienione na te z paczki od cascady. Cascada nie widzi interfejsu.

kerad:
Ale z silnikiem Ci się łączył, czy w ogóle nie zadziałał?
Bo mnie program go widzi i z silnikiem sie łączy, tylko we wtyczce nie ma reszty pinów.

miechomiecho:
W ogóle nie łączy, cascada prosi o podłączenie interfejsu, nie wykrywa go. Sam nie wiem, co robię źle. Kupię chyba interfejs CAN.

kosmos2011:
Ten będzie działał http://allegro.pl/vag-kkl-pl-usb-ftdi-232-rl-vw-seat-audi-skoda-i4901320100.html

kerad:

--- Cytat: "miechomiecho" ---Mi ten kabel KKL nie zadziałał, mimo, że polutowałem zgodnie ze schematem. Sterowniki od VAGA, podmienione na te z paczki od cascady. Cascada nie widzi interfejsu.
--- Koniec cytatu ---

Ja na świeżym win10 zainstalowałem drivery ściągnięte z neta od kabla vag (tych od cascade nie dotykałem) i ustawiłem prędkości z pierwszego posta. Cascade znalazła kabel bez problemu sama, mimo że ustawił się na com6 gdzie jak wcześniej korzystałem z niego do vaga to soft odnajdował go tylko pod com1.
Także tu może masz problem ze korzystasz z driverow od cascade.
U mnie w kablu producent zaoszczędził i nie dał pozostałych pinów we wtyczce i nie wiem czy coś uda mi się dopasować i kolejna kwestia czy połączy się z innymi modułami skoro mam 2007r a kabel jest bez CAN, bo taki miałem po starym aucie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej