Forum > Accent

Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan

<< < (41/108) > >>

barto:
Poszukuję jakiegoś sprawdzonego i jednocześnie w miarę korzystnego ekonomicznie sposobu diagnostyki elektronicznej sonaty ef 2,5 V6 z 2000 r. Możecie polecić jakieś interfejsy w cenie do max 150-200 zł, które są sprawdzone pod kątem współpracy z tym samochodem? Zależy mi na diagnostyce układu zapłonowego, air bag i ABS. Oczywiście im więcej modeli i marek obsługiwanych tym lepiej.

Niestety na stronie http://service.hyundai-motor.com/euro5/index.action nie mogę znaleźć sonaty EF z 2000 z silnikiem 2,5 V6, więc nie wiem, czy rozwiązanie omawiane tak szeroko w tym wątku okaże się skuteczne w przypadku mojego samochodu.

kosmos2011:
Możesz kupić interfejs na chipie FT232RL opisywany w tym temacie zmodyfikować połączenie pinów. Gniazdo OBD w EF jest takie samo niezależnie od daty produkcji i wersji silnikowej.

barto:
Ok, dzięki :) Taki zamówiłem, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze śmigać.

lexom:
Czy ten interfejs będzie działał z Hyundai Lantra 1.9D z 1999 roku?
Złącze wygląda jak na poniższym zdjęciu.

Piny: 4, 7, 8, 12, 16

barto:

Dodano: 2016-11-27, 20:32
Pierwsza próba działania interfejsu zaliczona pozytywnie :) kabelek Vag kkl ftdi 232rl na systemowych sterownikach, z programem cascade 0.9.4 - łączy się bez problemu z silnikiem, odczytuje parametry pracy silnika i jego podzespołów. Interfejs bez mostkowania pinów, więc ABS i AirBag jeszcze nie sprawdzałem.
Co do antywirusów - u mnie avast nic nie blokował.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej