Forum > Accent

Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan

<< < (33/108) > >>

VitalR:

--- Cytat: "piotrek8000" ---Może mi ktoś powiedzieć jaki mam kabel kupić do swojej i30-stki? Przeczytałem wszystkie posty i mętlik.
--- Koniec cytatu ---

Kabel k+can

arni_23:
Witajcie,
kabel kupiony, mostki zrobione.
Program działa, diagnostyka silnika, ABS, EPS, SRS i IMMO działa.
Pojawiają się problemy przy BCM, często trudno uzyskać połączenie. Pomaga połączenie z innym modułem korzystającym z pinu 12, opuszczenie go i wejście do BCM. Niestety w User Options nic się nie da zrobić, błąd połączenia.
U was też tak jest?

kosmos2011:
Używałeś 0.9.4 ?

arni_23:
tak używałem 0.9.4

[ Dodano: 2016-08-09, 22:06 ]
@kosmos2011
problem z BCM rozwiązany, prędkość transmisji danych na porcie usb była za niska.

A czym jest funkcja w BCM USER OPTIONS - MECHANICAL KEY ??

piotrek8000:
To jaką prędkość ustawiłeś, że teraz działa?
Ja też mam problem z interfejsem. Kupiłem na necie kabel taki czarny z czerwonymi napisami (był już pokazany kilka stron temu) K+can. Rozebrałem i polutowałem. Zainstalowałem sterowniki ustawiłem prędkość portu na zalecaną, podłączyłem do samochodu i działa ale nie wszystko. Nie mogę w ogóle połączyć sie z silnikiem. Wyskakuje komunikat Please conect the CAN Interface module between HiScan Pro and Main DLC cable. Z ABS, SRS i klimą łączy się bez zarzutu. BCM działa jak mu sie zachce. A w user options to tylko raz mi sie udało wejsć na 100 razy. Ktoś mi powie dla czego tak sie dzieje? Próbowałem na dwóch laptopach z dwoma wersjami cascady.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej