Forum > i30 GD
[i30] Felgi i opony i30 2013 - prosze o pomoc
SphunaR:
Jaki dedykowany to wiem - dlatego pytam co z tymi większymi. Ale chyba jak sugerowałem - kłopoty z ubezpieczeniem itd., ponieważ różnica średnic pomiędzy tymi rozmiarami to ponad 2cm ok. 3,24% a dopuszczalne jest 1,5%.
Więc nie zostaje nic innego jak kupić drugi zestaw, a ten spróbować sprzedać :-?
grzesgren:
--- Cytat: "mateusz232" ---Zmodyfikuje moje poprzednie pytanie, są dostępne 2 rodzaje felg które były montowane w i30, moje pytanie jest takie czy jak zamontuje 1 lub 2 felgi delikatnie inne :
--- Kod: ---
Szerokość felgi 6J
Średnica 15''
ET- odsadzenie 46
Rozstaw śrub 5 x 114.3
Otwór centrujący 67
--- Koniec kodu ---
a mam na samochodzie takie:
--- Kod: ---
Średnica:15″
Szerokość:5,50J″
Otwór centralny:67,1
Rozstaw śrub:5x114.30
Osadzenie ET:47,00
--- Koniec kodu ---
Czy będzie miało to jakiś negatywny wpływ na zużywanie się auta (mam na myśli łożyska opony zawieszenie)
Zapewne oznaczenie felg widnieje od środka felgi ?
--- Koniec cytatu ---
Mój i30GD seryjnie jest na alu 16". Kupiłem stalówki na zimę 15'' 6J et 46 ale sprzedawca pomylił się i przysłał 5,5J et47 :-/. Wszystko pasuje ładnie pięknie ale stwierdziłem że kupię kołpaki. Kupiłem oryginał jaki szedł do tego modelu i kicha. Ori kołpaki odstają około 1cm od felgi...
felt65:
witam!
poszukuję felg aluminiowych do swojego i30.
i tak w sumie przed chwilą zdałem sobie sprawę, że jak felgi alu to i nakrętki będę musiał kupić do alu bo w tej chwili auto mam na stalówkach i te raczej pasować nie będą.
Na co trzeba zwrócić uwagę lub czym się sugerować przy zakupie?
Patrząć po aledrogo nie widzę specjalnej różnicy pomiędzy jednymi a drugimi, tylko tylę że w tych do alu szpilka wystaje za nakrętkę a w tych od stalówek nie.
dzięki i pozdrawiam!
kosmos2011:
Felt65 to jest dział dotyczący modelu PD Ty masz model GD.
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6088&postdays=0&postorder=asc&highlight=nakr%EAtka&start=0
Do oryginalnych felg Hyundai stosował nakrętki o następujących numerach:
.
felt65:
ok dzięki za odpowiedź,
jeszcze dopytam, ale na zdjęciu poniżej przedstawiłem nakrętki jakie posiadam w komplecie z felgami stalowymi, identycznie wyglądają te wystawione na aledrogo do alu.
chyba, że tu już w kwestii jest rozmiar itp.
[/url][/img]
Nawigacja
[#] Następna strona