Forum > i30 FD
Przepalona żarówka
Jarek:
Na forach można znaleźć poradnik "obrazkowy" dotyczący wymiany żarówek.
http://www.i30ownersclub.com/forum/index.php/topic,528.0.html
Jeżeli ktoś przełamie u siebie opór związany z wykręcaniem śrubek to operacja okaże się prostsza niż np w mojej Xsarze (tu przydałby się dodatkowy staw w ramieniu :-))
speedmaster:
akurat z wykręcaniem różnych rzeczy nie mam problemów :D
Carexpert:
W wiekszosci wspolczesnych samochodow nie wymieni sie ot tak zarowki samemu. Cieszyc sie nalezy ze i30 ma tak dobre dojscie do zarowek ze nie trzeba jak w niektorych autach demontowac zderzaka i dopiero calej lampy. Tu jest piekne dojscie i na upartego jedna (lewa jak dobrze pamietam) mozna zmienic bez wyjmowania lampy. A co do czasu 30 minut zawsze tak bedziesz mial w serwisie bo oni licza z czasow wpisanych w rejestr i do tego tak im latwiej rozliczac. Wymiana trwa 10 minut i jest banalna gdyz odkreca sie 3 śrubki i cala lampa wychodzi. Co do przepalania sie zarowek taki jest urok zarowek H7. Sa tak zrobione ze swieca mocniej niz H4 ale duzo szybciej sie przepalaja. Taki ich urok. Warto kupowac zarowki firmowe swieca dluzej ale i tak po jakims roku lub powiedzmy 15000 km trzeba bedzie ja zmienic.
sopel:
--- Cytat: "Carexpert" ---. Co do przepalania sie zarowek taki jest urok zarowek H1
--- Koniec cytatu ---
H7 jak juz :)
Carexpert:
Sorry pomylilem sie i juz poprawilem. Dzieki za czujnosc i zwrocenie uwagi.
Nawigacja
[#] Następna strona