Forum > Getz

Spalanie Getza 1,5 crdi 12 V

(1/3) > >>

kisiu11:
Witam
Kupiłem dziewczynie Getza z silnikiem jak w temacie i chciałem się dowiedzieć jak Wam palą te samochodziki, i jak trzeba jeździć żeby paliły mało. :mrgreen:

Mój na trasie 300 km przy prędkości ok 120-130 km/h spalił mi 6 l /100 km

Nie wiem czy to jest oki czy nie - ale w dokumentach które dostałem do samochodu napisali ze będzie palił ok 5 l .

Pozdrawiam

RADTUS:
moja średnia z 89kkm = 5,52l/100km
1x poszedłem w zaparte i wykręciłem 4,5l/100km
jak zrobić 7l też wiem ;)
Skoro to pierwsza przejażdżka do tego z prędkościami >110 to możesz to traktować jako normę ;)

kisiu11:
Dzięki za opowiedz RADTUS
Więc na to co piszą w papierach trzeba brać dużą poprawkę. :-)

No cóż zobaczymy jak będę jeździł wolno ile mi spali. Ale to będzie trudne bo ten samochodzik dostaje kompa dopiero po 2,5 tyś obrotów, więc on musi być na obrotach żeby fajnie chodził. :mrgreen:

Pozdrawiam i zachęcam użytkowników GETZA 1,5 CRDI o pisanie ile palą Wasze fury

RADTUS:
Pamiętam, swój czas nauki jazdy gackiem, pierwsze kilka zbiorników nijak poniżej 6,3 więc trzymam kciuki za wytrwałość!
---
pozdr,

p.s
Z tego co czytam (nie mam na myśli fHFP) to wątki z spalaniem w temacie mają dwa trendy:
1. ktoś, weekend, trasa, 5 osób na diecie, pies, kot z kuwetą i wyszło 5,5l/100km
i zaczyna się licytacja w dół i ostatniemu zaczyna się nie spalanie a produkcja paliwa ;)
2. zestaw j/w tylko koleś zapytuje czy nie "wiemy" dlaczego jemu pali 10l/100km
i teraz licytacja w górę i na koniec wychodzi, że to norma ;)
Najgorsze, że w opisach te same modele aut ;) (zawsze można zwalić, że dieta poszła w złym kierunku, albo kuweta pełna ;)).

p_lipa:
Mi pali poniżej 5,jeżdżę różnie ale nie szaleję :)
Dowód? proszę :)
http://www.spritmonitor.de/en/detail/316583.html

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej