Forum > Lantra

Podświetlenie konsoli (Lantra Kombi) wymiana żarówek

(1/3) > >>

hiszpan:
Witajcie.

Jestem tu nowy, ale nie znalazłem podobnego tematu na forum, więc założyłem nowy.

Chodzi mi o samochód, którym obecnie się poruszam. Na konsoli podświetlane są tylko niektóre przyciski jak tylna wycieraczka czy jej spryskiwanie oraz światła awaryjne. Reszta (przełącznik nawiewu, A/C, regulacje temp, podgrzewanie tylnej szyby) nie są podświetlane. Czy tak powinno być, czy może jest to wina jakiś przepalonych żarówek czy bezpiecznika. Jeśli w/w przyciski i kontrolki powinny być podświetlane to czy da się to naprawić samemu czy konieczna będzie wizyta w serwisie?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

.ESP.

roofus:
to wina przepalonych zarowek u mnie sie wszystko swieci bo wymienilem sobie na diody
teraz mam ladnie niebiesko w aucie ;)

hiszpan:

--- Cytat: "roofus" ---to wina przepalonych zarowek u mnie sie wszystko swieci bo wymienilem sobie na diody
teraz mam ladnie niebiesko w aucie ;)
--- Koniec cytatu ---

Pocieszyla mnie twoja wypowiedz. Teraz pytanie brzmi czy jest to na tyle oroste ze mozna to zrobic samemu i czy wymiana na diody jest tak samo latwa jak wlozenie zarowek??

roofus:
spokojnie mozesz zrobic to samemu
tylko nie wymieniaj zarowek w zegarach od AIR BAG na wlaczonym zaplonie bo odwiedzisz serwis aby skasowac blad poduszek powietrznych nie wiem czy to samo by bylo z ABS
Wiec jesli wymieniasz zarowke nie wlaczaj zaplonu kiedy to juz zrobisz to wtedy mozesz spokojnie sprawdzic
Ja chcialem ten proceder obejsc i kosztowalo mnie to 50 zl :)

hiszpan:
Oki a jeszcze jedno pytanie czy macie moze jakis manual jak dobrac sie do tych zarowek? Mialem wczesniej Duzego Fiata i tam nie bylo problemow. Tutaj boje sie czegos zmalowac?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej